Gepubliceerd op 21 Maart 2020 om 14.06 uur

Wederom twee inwoners van gemeente Alphen besmet met coronavirus

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Voor de vierde dag op rij is het coronavirus vastgesteld bij inwoners van de gemeente Alphen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft zaterdag bekendgemaakt dat er twee nieuwe besmettingen zijn bijgekomen in de afgelopen 24 uur.

In totaal hebben vijftien mensen uit de gemeente Alphen officieel het coronavirus. Naar alle waarschijnlijkheid ligt het werkelijke aantal coronabesmettingen hoger. Alleen mensen die mogelijk opgenomen moeten worden in het ziekenhuis, worden nog getest op het coronavirus.

Van de vijftien inwoners is een vijfjarig meisje genezen. Tenminste één persoon, een oudere man, is opgenomen in het ziekenhuis.

3631 besmettingen, 136 doden

Het RIVM heeft bekendgemaakt dat zaterdag om 14.00 uur bij 3631 Nederlanders het coronavirus is vastgesteld. Dat zijn er 637 meer dan een dag eerder. In totaal zijn 136 mensen overleden aan de ziekte, dertig in de voorbije 24 uur. De meeste overleden mensen zijn tussen de 80 en 84 jaar oud, de jongst overleden persoon is 63 jaar.

836 patiënten zijn opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. Hulpdiensten houden er rekening mee dat volgende week 500 tot 1000 coronapatiënten op de intensive care liggen. De piek wordt op 30 maart verwacht, zeggen specialisten. Het aantal genezen Nederlanders wordt niet bekendgemaakt.

Lees ook: Oudere man uit gemeente Alphen met coronavirus in ziekenhuis opgenomen

advertentie
 
advertentie