Week van de eenzaamheid komt eraan: dit is het programma

Foto: Pixabay

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Andere mensen ontmoeten en contacten leggen, dat kan tijdens de landelijke Week tegen Eenzaamheid van 29 september tot en met 6 oktober. Alphen aan den Rijn heeft tijdens deze week een programma met allerlei activiteiten opgesteld onder de noemer 'Week van verbinding en ontmoeting'. 

Het thema van deze week is ‘Dansen, beweging die verbindt’. Hieronder het programma in onze regio: 

Vrijdag 29 september

 • 15.15-15.30 uur: Wethouder Gert-Jan Schotanus opent de Week van Ontmoeten en Verbinden in de tent van Circus in de Zorg. Deze tent is te vinden in het Europapark van Alphen aan den Rijn.
 • 15.30-16.30 uur: Circusvoorstelling voor belangstellenden uit de doelgroepen van de netwerkpartners. De voorstelling is toegankelijk voor rolstoelen. Gratis kaarten zijn verkrijgbaar bij AquaRijn, het Gilde, Overleg Samenwerkende Ouderenorganisaties, Participe, Actief Rijnwoude en Wijkcentrum Swaenswijk, zolang de voorraad strekt.

Zaterdag 30 september

Actief Rijnwoude organiseert de gehele dag activiteiten in Buurthuis De Som in Hazerswoude-Rijndijk. De vier dorpshuizen presenteren zich, er zijn dansactiviteiten, een muzikale bingo, hapjes en er is nog veel meer te doen.

Zondag 1 oktober 

 • 13.00-14.00 uur: Lezing met gedichten van Alphense dichter J.C. Bloem met medewerking van Bibliotheek Rijn en Venen.
 • 14.30-16.00 uur: Concert door kamerensemble Conforto. Kaarten (tien euro per stuk) zijn verkrijgbaar via de website van Bibliotheek Rijn en Venen, via bestuur@wijkcentrumswaenswijk.nl en aan de zaal.

Maandag 2 oktober

 • 14.00-16.00 uur: Lezing in Wijkcentrum Swaenswijk in Alphen aan den Rijn door Ans en Barry Tersteeg met als titel ‘Is er een medicijn tegen eenzaam zijn? Wat kun je doen voor jezelf en voor anderen?’. Toegang is vijf euro, inclusief koffie en thee.
 • 19.00-20.30 uur: Dance along line dancing repetitie in de Driehoorne.

Dinsdag 3 oktober

 • 10.15-11.45 uur: Sing along repetitie van de Alphense Goldies in de grote zaal van de Driehoorne. Toegang is gratis.
 • 14.00-16.00 uur: Demonstratie Argentijnse tango door Ale Algra en Margriet Huisman in Wijkcentrum Swaenswijk in Alphen aan den Rijn. Toegang is vijf euro, inclusief koffie en thee.
 • 14.00-16.00 uur: Vertoning van de film The Last Dance in de filmzaal van Parkvilla. Toegang is vijf euro voor twee personen. De film wordt ook in Hazerswoude-Rijndijk en Boskoop vertoond. Zie www.parkvilla.nl en zoek op ‘last dance’ voor meer informatie.

Woensdag 4 oktober

 • 11.00-12.00 uur: Meet & greet met cliënten van De Verfstreken in de foyer van Theater Castellum rond expositie met als thema ‘Dans’. Toegang is gratis.
 • 14.00-16.00 uur: Muziekgezelschap Kost Nie Nix in Wijkcentrum Swaenswijk in Alphen aan den Rijn. Toegang is vijf euro, inclusief koffie en thee.

Donderdag 5 oktober

 • 10.00-11.30 uur: koffieochtend Plus in Wijkcentrum Swaenswijk in Alphen aan den Rijn met informatie over Zorg en Welzijn in Alphen aan den Rijn door wethouder Anouk Noordermeer. Toegang is gratis.

Vrijdag 6 oktober

 • 11.00-12.00 uur: workshop solo dancing en line dancing met medewerking van De Vos Danscentrum in de Balzaal van buurthuis AquaRijn in Alphen aan den Rijn, met een hapje en een drankje na afloop tot 12.30 uur. Toegang is gratis.
 • 14.00-15.00 uur: afsluiting van de Week van Ontmoeten en Verbinden door wethouder Anouk Noordermeer en aftrap van project Gouden Dans Alphen aan den Rijn met initiatiefnemer Liesbeth Osse in de Kleine Zaal van Theater Castellum. Na afloop koffie en thee in de foyer. Toegang is gratis. Inloop vanaf 13.30 uur.