Weer volop activiteiten in Alphen aan den Rijn tijdens Koningsdag

ALPHEN AAN DEN RIJN - Vanwege de coronapandemie werd Koningsdag in de afgelopen twee jaar op aangepaste wijze gevierd. Dit jaar staat er weer en ouderwetse Koningsdag op het programma in Alphen aan den Rijn. Met een rommelmarkt in het Burgemeester Visserpark, activiteiten in het Europapark en optredens in Park Rijnstroom.

Op Koningsdag start om 9.30 uur de kinderrommelmarkt in het Burgemeester Visserpark. Tussen alle bedrijvigheden door zal om 10.00 uur officieel het startschot voor Koningsdag 2022 worden gegeven door burgemeester Liesbeth Spies en voorzitter van de Stichting Alphense Oranje Vieringen Zwantine Boer, waarna het tijd is om met z’n allen het Wilhelmus te zingen. De kinderrommelmarkt duurt tot 13.30 uur. Tussen 10.30 en 13.30 uur zullen ook verschillende artiesten en kunstenaars te vinden zijn in het park.

Naast het Burgemeester Visserpark, is ook het Europapark bezet tijdens deze dag. Daar zijn namelijk verschillende sport en spel activiteiten te doen en zijn er verschillende attracties. Om 12.00 uur start de verkoop van de kaarten voor de verschillende activiteiten, die zullen duren van 12.30 tot 17.00 uur. In het Europapark is op Koningsdag ook de Koningskermis voor het laatst geopend.

Parkkunst

Verder wordt vanaf 12.00 uur weer Parkkunst georganiseerd in Park Rijnstroom. Verschillende activiteiten en optredens worden hier georganiseerd door Parkvilla. Naast optredens op het grote podium, zijn er in het park steltenlopers, een goochelaar en een sneltekenaar te vinden. Bovendien is het mogelijk om mee te doen met verschillende workshops, is er een kunstmarkt en er is een zweefmolen voor de kinderen.

Benieuwd wat er te doen is in de zeven andere dorpskernen van de gemeente Alphen aan den Rijn? Bekijk dan: Van Aarlanderveen tot Zwammerdam: dit is er te doen op Koningsdag.