Gepubliceerd op 10 November 2018 om 20.04 uur

‘Wel of niet over de lijn-doelpunt’ helpt Koudekerk aan punt bij Meerburg

KOUDEKERK AAN DEN RIJN - Het zag er zaterdag vrijwel de gehele wedstrijd niet naar uit dat Koudekerk zou scoren in Zoeterwoude-Rijndijk. Een schot tegen de buitenkant van de paal van Giovanni Lancel was letterlijk de enige doelpoging van Koudekerk. Daarentegen stond Meerburg met 1-0 voor. Nadat twee één-op-één mogelijkheden werden gemist, promoveerde Richard Versteden na een uur voetballen een voorzet tot doelpunt.

Maar toen brak de 81ste minuut aan. Meerburg ging achterin in de fout bij het uitverdedigen. Yvar de Groot reageerde alert, onderschepte de bal en wipte het speeltuig over de keeper heen. Mark van Diemen snelde naar de doellijn om de bal weg te werken. En met succes. Maar, had de bal de doellijn wel of niet gepasseerd? De scheidsrechter was resoluut: ja. En dat terwijl de leidsman op zo’n veertig meter afstand stond. Het was de 1-1, die Koudekerk naar de derde plek doet stijgen in de 4e Klasse A.

‘Vanaf mijn positie wist ik het voor 99 procent zeker. Toen ik ook nog zag dat de verdediging van Meerburg niet appelleerde, wist ik het zeker’, verklaarde scheidsrechter Hooijer na afloop. De assistent-scheidsrechter die er beter voor stond vlagde niet. ‘Maar met alle respect, op een clubgrensrechter kan ik niet afgaan in een situatie als deze.’ De televisiebeelden van Studio Alphen geven geen honderd procent uitsluitsel, maar op basis van het standbeen van de Meerburg-verdediger lijkt de bal inderdaad de doellijn te hebben gepasseerd.

Scoreverloop Meerburg - Koudekerk 1-1 (0-0): 1-0 Richard Versteden, 1-1 Yvar de Groot.

Hieronder kun je de samenvatting van Meerburg - Koudekerk, die ook drie dagen lang op televisie wordt uitgezonden door Studio Alphen, bekijken evenals de interviews na afloop van de wedstrijd met Ronald Rosdorff, Yvar de Groot (beiden Koudekerk) en Alex Redel (Meerburg):

advertentie
.
advertentie