Werkzaamheden aan bruggen in Zwammerdam starten dinsdag

Gepubliceerd op 30 september 2019 om 14.40 uur

ZWAMMERDAM - Dinsdag starten de werkzaamheden aan de Zwammerdamsebrug en Ziendebrug in Zwammerdam. Van 1 oktober tot en met 11 november zorgen de werkzaamheden voor grote hinder voor het verkeer.

Van beide bruggen wordt de brugklep tijdelijk verwijderd om ze te kunnen repareren en schilderen. Ook vinden er reparaties plaats aan het beton van de bruggen en worden motoren en elektrische installaties gecontroleerd. De Zwammerdamsebrug is van 1 oktober tot en met 11 november buiten gebruik, de Ziendebrug van 3 oktober tot en met 4 november.

Autoverkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Steekterbrug in Alphen aan den Rijn of de Burgemeester Crolesbrug in Bodegraven.

Ponton- en noodbrug

Voetgangers, fietsers en brommers kunnen tijdens het grootste deel van de werkzaamheden gebruik maken van een pontonbrug over de Oude Rijn en een noodbrug over de Ziende. Wanneer de brugkleppen worden uitgehesen, is het tijdelijk niet mogelijk om van die voorzieningen gebruik te maken.

De pontonbrug is niet beschikbaar van zaterdag 5 tot en met dinsdag 8 oktober en van zaterdag 2 tot en met woensdag 6 november. De noodbrug over de Ziende is niet beschikbaar van donderdag 3 tot maandag 7 oktober en van vrijdag 1 tot en met maandag 4 november.

Scheepvaart

Vanwege de werkzaamheden is de Oude Rijn bij Zwammerdam tijdens twee periodes volledig gestremd voor scheepvaartverkeer. De stremming geldt van dinsdag 1 tot en met dinsdag 8 oktober en van zaterdag 2 tot en met zondag 10 november.

De Ziendebrug is van 3 oktober tot en met 4 november gestremd voor de scheepvaart.


Illustratie: Provincie Zuid-Holland

advertentie advertentie