Werkzaamheden Gouwsluis lopen al maanden uit en verlopen niet goed

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - De geplande werkzaamheden in de Alphense woonwijk Gouwsluis hebben forse vertraging opgelopen. Begin 2021 werd begonnen met onderhoud aan het riool, de bestrating en vervangen van het groen. In maart 2023 zou het werk klaar zijn, maar het eind lijkt nog niet in zicht. 

De bewoners maken zich zorgen. De afwatering is in het hele gebied niet goed. De stoepen staan blank als het regent. De luchtroosters van deze oude huizen zaten boven de grond, waardoor er lucht door kan waaien.

Bij de werkzaamheden zijn de straten opgehoogd en daardoor zijn de roosters onder het straatniveau komen te liggen. 'Als het hard regent, loopt het zo de kelder in bij iedereen', aldus een van de bewoners. Een deel van de bewoners heeft inmiddels een bakje om het luchtrooster heen gekregen. 'Zo moet er van alles worden hersteld.'

Hoe nu verder?

De gemeente erkent dat niet alle werkzaamheden goed zijn uitgevoerd. Volgens hen moet de riolering op een aantal plaatsen hersteld worden.

De geplande werkzaamheden moeten nu voor de bouwvak af zijn. Na de vakantie wordt dan aan de herstelwerkzaamheden begonnen. Wanneer die klaar zijn, weet de gemeente nog niet. 'Na inventarisatie en overleg met de aannemer komt hier meer duidelijkheid over en worden de bewoners van de wijk geïnformeerd.'