Werkzaamheden om hefbrug in Boskoop te versterken in volle gang

Foto: Studio Alphen

BOSKOOP - Het hele weekend wordt in Boskoop gewerkt om de hefbrug te versterken. Zaterdag is van 07.00 tot 23.00 uur aan beide heftorens gewerkt en zondag om 07.00 uur gaat het werk verder.

Volgens planning - afhankelijk van het weer en hoe voortvarend het werk gaat - worden maandag en dinsdag de resterende werkzaamheden uitgevoerd die op dit moment bekend zijn.

Dat wil niet zeggen dat de oeververbinding woensdag weer open gaat. Het second opinion-onderzoek is nog gaande. Pas als dat is afgerond, is duidelijk of deze aangebrachte versterkingsmaterialen toereikend zijn.

Wachten op onderzoeksresultaten

Donderdag aan het einde van de middag werd de Boskoopse hefbrug afgesloten. Tijdens een second opinion-onderzoek naar roestvorming op de brug werd duidelijk dat een aantal versterkingsmaatregelen niet is genomen bij het aanleggen van de voetpaden begin jaren negentig, terwijl dat bij de hefbrug in Waddinxveen wel is gebeurd.

Daardoor kan het ingenieursbureau dat onderzoek doet - met de informatie die nu beschikbaar is - niet uitsluiten dat de constructie bezwijkt als de brug bediend of betreden wordt. In afwachting van de definitieve onderzoeksresultaten is de brug tot nader order afgesloten door de provincie Zuid-Holland.

Pontonbrug open

Donderdag- op vrijdagnacht is een veerpontje naar Boskoop gevaren zodat fietsers en voetgangers de oversteek konden maken. Sinds vrijdagavond is de pontonbrug operationeel. Verkeersregelaars blijven assisteren bij de pontonbrug, ook 's nachts met het oog op de stapavonden. Zo vindt zondag een groot oktoberfeest plaats in Boskoop.