Wethouder bezoekt basisschool Oranje Nassau tijdens Nationaal Schoolontbijt

Nationaal Schoolontbijt bij basisschool Oranje Nassau in Zwammerdam met wethouder Gert-Jan Schotanus Foto: Gemeente Alphen aan den Rijn

ZWAMMERDAM – De leerlingen van basisschool Oranje Nassau in Zwammerdam begonnen vanochtend met het Nationaal Schoolontbijt. Op de basisschool is gezonde voeding al jarenlang een prioriteit. Wethouder Gert-Jan Schotanus en JOGG-regisseur Elsbeth Littink van Alphen Vitaal kwamen op bezoek.

De ochtend werd afgetrapt bij groep 7 en 8 van juf Joyce. Op de tafels lagen een placemat, servies en een ontbijtkrant. Bij binnenkomst vroeg één van de kinderen aan de wethouder: ‘U bent toch de president?’. Daarna begonnen de kinderen aan het ontbijt dat werd verzorgd door de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt en Bakkerij ’t Stoepje.

‘We zijn al jaren een Gezonde School en hebben als één van de weinige scholen in onze gemeente het vignet Voeding’, vertelt directeur Annette Hesseling. ‘De noodzaak van dit soort evenementen is nog steeds groot. Geregeld komen kinderen zonder ontbijt naar school. Ook kan niet iedereen fruit en/of groente meegeven voor het 10-uurtje. Verder ervaren kinderen dat gezond ontbijten vooral ook leuk en gezellig is.’

Vervolg op Burgemeesterontbijt

Eerder organiseerde de gemeente en JOGG Alphen aan den Rijn in het kader van het Nationaal Schoolontbijt op vrijdag 13 oktober het Burgemeestersontbijt. Groep 7 van basisschool het Spectrum Batenstein mocht samen met Burgemeester Spies ontbijten in het werkcafé op het stadhuis.

Het Nationaal Schoolontbijt is onderdeel van de JOGG-aanpak in de gemeente Alphen aan den Rijn. In samenwerking met de JOGG-regisseur zetten verschillende organisaties zich in voor een gezonde jeugd. Speerpunten van deze aanpak zijn gezond eten, voldoende bewegen en goed slapen.