Wethouder Van As: bouwprojecten liggen niet stil vanwege stikstofuitspraak

Fietsbrug over Aarkanaal Foto: Gemeente Alphen aan den Rijn

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Vooralsnog hoeven er in de gemeente Alphen geen bouwprojecten worden stilgelegd vanwege de stikstofuitspraak van de Raad van State. Dat meldt wethouder Gerard van As (Nieuw Elan) dinsdag na een eerste analyse op basis van het advies dat commissie-Remkes in september gaf.

Bij bouwprojecten moet een zogeheten AERIUS-berekening uitgevoerd worden. Dat is een rekenmethode om de stikstofdispositie te berekenen. Die berekening moet aantonen of er al geen toename is van stikstofdepositie. Wanneer dat wel het geval is, vraagt dit nader onderzoek, legt Van As uit.

Fietsbrug, Rijnpark, Bentlanden, De Aarhof

De aanleg van de fietsbrug over het Aarkanaal tussen Alphen aan den Rijn en Aarlanderveen kan doorgaan, blijkt uit de AERIUS-berekening.

Bij overige projecten moeten de projectontwikkelaars nog AERIUS-berekeningen uitvoeren, zoals voor Rijnpark in Koudekerk aan den Rijn, Nieuw Rein (Avery Dennison) in Hazerswoude-Rijndijk, Bentlanden in Benthuizen en winkelcentrum De Aarhof in Alphen.

Hieronder kun je een radio-interview met wethouder Gerard van As (Nieuw Elan) beluisteren waarin hij tekst en uitleg geeft.