Wethouder Van Velzen pleit voor extra rotonde op N209 bij Benthuizen

N209 bij Benthuizen Foto: Gemeente Alphen aan den Rijn/Google Street View
N209 bij Benthuizen Foto: Google Street View

BENTHUIZEN - Wethouder Kees van Velzen (CDA) ziet graag een rotonde verschijnen op de N209 bij de aansluiting met de Heerewegh in Benthuizen. De ANWB maakte een analyse van de verkeersveiligheid op provinciale wegen, het gedeelte van de N209 bij Benthuizen scoorde slecht.

Samen met de N455 bij Boskoop zijn het de twee meest onveilige gedeelten provinciale weg in de gemeente Alphen aan den Rijn. Wethouder Van Velzen zegt zich te herkennen in de bevindingen van het onderzoeksrapport en blijft op zijn beurt aandacht vragen voor de verkeersveiligheid op provinciale wegen.

'De wethouder is al langere tijd in goed overleg met de provincie over een duurzaam veilige inrichting van deze wegen en pleit voor de aanleg van een extra rotonde op de N209 bij de aansluiting met de Heerewegh in Benthuizen', laat een woordvoerder van de gemeente weten. Van Velzen hoopt dat de uitkomst van het onderzoek van de ANWB de noodzaak voor beide aspecten bevestigt.

Provinciale Staten

De ANWB heeft de resultaten uit het onderzoek overhandigd aan Provinciale Staten. 'Met de analyse verschaft de ANWB de provincie meer inzicht in de meest gevaarlijke wegen zodat deze aangepakt kunnen worden. Daarbij valt te denken aan maatregelen als rotondes, ongelijkvloerse kruisingen, fietstunnels, verbreden van de berm en het afschermen van obstakels langs de weg', schrijft de ANWB op haar website.

Lees ook: Dit zijn de gevaarlijkste provinciale wegen in de gemeente Alphen aan den Rijn