Gepubliceerd op 22 Januari 2020 om 23.00 uur

Wethouder wil aangetoond hebben dat zorg gegarandeerd is na sluiting HAP

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Wethouder Han de Jager (CDA) wil dat huisartsenvereniging SHR (Samenwerkende Huisartsendiensten Rijnland) aantoont dat zij de spoedhulp voor inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn 's nachts kan garanderen als de huisartsenpost in het Alphense Alrijne Ziekenhuis dichtgaat. Dat zegt hij in een eerste reactie op het voorgenomen besluit dat SHR woensdag bekendmaakte.

De HAP in Alphen gaat vanaf 2021 's nachts dicht, overdag en 's avonds blijft de huisartsenpost - zowel op werkdagen als in weekenden - open. Alphenaren die in de nachtelijke uren naar de huisartsenpost moeten en niet tot de volgende ochtend kunnen wachten, moeten naar Leiderdorp toe. Het ziekenhuis in Leiderdorp ligt binnen de wettelijke reisafstand van dertig minuten. Wie niet zelfstandig naar de huisartsenpost kan, krijgt per taxi aan huis bezoek van een huisarts.

'De kernvraag is: hoe wordt de 24 uurs-zorg van onze inwoners gegarandeerd?', aldus De Jager, die ervan baalt dat SHR via een persbericht communiceert in plaats van eerst contact op te nemen met de gemeente. 'Als de zorg gegarandeerd is, wij vinden dat met z'n allen en het kan worden aangetoond, dan is dit een goed alternatief voor het fysiek openhouden van een gebouw in Alphen waar een aantal keer per nacht gebruik van wordt gemaakt. Maar niemand moet erover inzitten dat de zorg niet gegarandeerd is.'

Hieronder is het interview met wethouder Han de Jager over de aanstaande sluiting van de huisartsenpost te beluisteren.
advertentie
 
advertentie