Dollemansrit over N207, 50-jarige Alphenaar haalt vrachtwagen in met 112 kilometer per uur

Foto: John van der Tol

ALPHEN AAN DEN RIJN / BOSKOOP – De politie heeft een 50-jarige bestuurder uit Alphen aan den Rijn staande gehouden vanwege een dollemansrit op de N207 tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop.

Op vrijdag 5 juli zagen agenten rond 4.00 uur ’s ochtends dat een Alphenaar flink het gaspedaal intrapte op een gedeelte van de N207, waar een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur geldt. De man reed 112 kilometer per uur en haalde een vrachtwagen in over een dubbele doorgetrokken streep.

Vervolgens werd de automobilist staande gehouden. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd voor een snelheidsovertreding. De Alphense bestuurder overschreed de maximumsnelheid door 52 kilometer per uur te hard te rijden. Hij heeft ook een proces verbaal gekregen voor de inhaalactie over de dubbele doorgetrokken streep.

Meerdere ongelukken op N207

De afgelopen maanden hebben er meerdere ongelukken plaatsgevonden op de N207 tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop. In mei reed een automobilist frontaal tegen een boom aan langs de weg en in juni botsten twee auto's bij de toerit naar de N207 in Boskoop. Deze maand vloog ook nog een bestelbus uit de bocht en in de sloot op de N207 bij Boskoop net voor de flitser bij de Shell.

Lees ook: Gras bij toerit N207 in Boskoop zorgt voor gevaarlijke situaties: ‘Totaal geen zicht op verkeer uit tunnel’