Willem de Zwijgerlaan voor lange tijd afgesloten

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - De route over De Koningin Julianabrug is deze zomer grotendeels dicht. De Willem de Zwijgerlaan is vanaf de zomervakantie afgesloten, omdat er aan de riolering gewerkt wordt. Onder de grond liggen veel kabels en leidingen die elkaar kruisen en dat maakt het volgens de gemeente een pittige klus. De riolering ligt ook dieper dan gebruikelijk. 

Twee weken dicht

Om verkeershinder voor de Alphenaren te beperken worden de werkzaamheden rondom Willem de Zwijgerlaan in gedeeltes uitgevoerd. Van 8 juli tot 21 augustus is de Willem de Zwijgerlaan geheel afgesloten voor auto- en fietsverkeer, tussen de Ambonstraat en de Oranje Nassausingel.

Vanaf 21 augustus tot 16 september is een kleiner deel afgesloten. Dan is het deel tussen de Lijsterlaan en de Oranje Nassausingel dicht. Het benzinestation en de Wielewaalstraat zijn met de auto bereikbaar. Fietsers en voetgangers kunnen gewoon over de brug, het overige autoverkeer wordt omgeleid. 

Overige verkeershinder

Vanaf 18 september tot 10 november is de Willem de Zwijgerlaan niet toegankelijk voor verkeer vanuit de Oranje Nassausingel richting de Prins Bernhardlaan. Het wegverkeer dat in tegengestelde richting rijdt, heeft hier geen hinder van en kan gewoon gebruik maken van de rijbaan.

Daarnaast is in de nachten van 13 tot 16 november de Willem de Zwijgerlaan weer volledig afgesloten tussen de Ambonstraat en de Oranje Nassausingel. Fietsers en voetgangers hebben hier geen last van, zij mogen de brug oversteken.