Winkels en woningen op plek V&D-pand, huidig gebouw wordt gesloopt

ALPHEN AAN DEN RIJN - Er komt een combinatie van winkels en woningen op de plek van het voormalige V&D-pand in het centrum van Alphen aan den Rijn. Het huidige gebouw aan de Van Boetzelaerstraat gaat gesloopt worden.

Welke winkel of winkels er komen, en hoeveel woningen, wordt komende woensdag bekendgemaakt door eigenaar GARBE Institutional Capital en wethouder Gerard van As (Nieuw Elan).

Afgelopen donderdag zijn de plannen door de projectontwikkelaar gepresenteerd aan Van As. Daarna werd bekend dat er witte rook is over de toekomst van het prominente leegstaande pand.

Invulling begane grond

Wethouder Van As liet een maand geleden weten dat de eigenaar van plan is om het oude V&D-pand te slopen. Eerder werd al bekendgemaakt dat op de bovenverdieping nieuwe appartementen komen.

Het grote probleem was de invulling van de begane grond. Daar zouden winkels of één grote winkel moeten komen, maar de zoektocht door de eigenaar naar geschikte huurders duurde jaren.

V&D ruim drie jaar failliet

Sinds het faillissement van het warenhuis, ruim drie jaar geleden, staat het prominente gebouw aan de Van Boetzelaerstraat leeg. In januari 2018 zei Van As voor het eerst dat hij verwacht snel duidelijkheid te kunnen geven over de invulling. Dat moment is nu - alsnog - nabij.

Lees ook: Doorbraak V&D-pand in Alphens centrum: eigenaar heeft invulling rond