Winkels vanaf volgende week op afspraak open, Trendie Wendie is er blij mee

Foto: Omroep West

HAZERSWOUDE-DORP - Wendy Plasmeijer is 'superblij' dat er dinsdagavond kleine versoepelingen zijn aangekondigd voor winkeliers. Premier Mark Rutte maakte tijdens een nieuwe persconferentie bekend dat er vanaf volgende week woensdag kan worden gewinkeld op afspraak.

Plasmeijer is eigenaresse van Trendie Wendie, een kledingwinkel in de Dorpsstraat in Hazerswoude-Dorp van zo'n 100 vierkante meter.

Op dit moment staat de tafel nog voor de deur waar mensen hun bestelde pakketjes af kunnen halen, maar vanaf volgende week mogen mensen weer fysiek de winkel bezoeken. 'We pakken alles aan om weer verder te mogen', zegt ze doeltreffend tegen Omroep West, mediapartner van Studio Alphen.

'Stap vooruit'

Je mag als winkelier straks twee mensen op één etage ontvangen, maximaal zes keer per uur. Klanten moeten minimaal vier uur van te voren een afspraak maken en alle 'gewone' coronamaatregelen gelden, zoals een mondkapje, ontsmettingsmiddelen en afstand houden.

Op de vraag of het voldoende is om op deze manier open te gaan, is Wendy duidelijk: 'We hadden natuurlijk helemaal open gewild. Dat geldt denk ik voor alle ondernemers. Voor mij, met een niet al te grote winkel, is dit echt een stap vooruit. Maar als je een winkel hebt met meerdere verdiepingen en je mag maar twee klanten per verdieping ontvangen, is dat niks.'