Winnend ARC slaat groter gat met degradatieplekken

ALPHEN AAN DEN RIJN - Vrijwel niemand maakt zich zorgen dat ARC degradatievoetbal moet gaan spelen, maar dan is het wel belangrijk om tegen de onderste ploegen punten te pakken. En dat deed de Racing zaterdag bij Rijsoord (2-4), waardoor het gat met de nacompetitieplekken is vergroot naar negen punten.

'We hebben een gaatje met de onderste vier ploegen. Dat is prettig, dit geeft lucht', erkent ARC-trainer Mark Evers. 'Bij aanvang van het seizoen hadden we gezegd dat we bij de winterstop rond de achttien punten wilden hebben, we hebben er nu zeventien. Dus we zijn goed onderweg. Volgende week spelen we tegen FC 's-Gravenzande, dan kunnen we een enorm gat slaan.'

Marco van Rijn

Dat ARC er niet te gemakkelijk over moet denken, bleek zaterdag wel. Halverwege de eerste helft kwam Rijsoord via een vrije trap op voorsprong. Tren Drexhage stelde vijf minuten later orde op zaken. Twintig minuten na rust scoorde ARC twee keer in drie minuten en besliste de wedstrijd tegen de ploeg die sinds eind oktober onder leiding staat van oud-Alphense Boys-trainer Marco van Rijn.

Scoreverloop Rijsoord - ARC 2-4 (1-1): 1-0 Tevin Biekman, 1-1 Tren Drexhage, 1-2 Lionel Frederik, 1-3 Luuk Samsom, 1-4 Derek Prins, 2-4 Jimmy van der Vaart.

Hieronder kun je de samenvatting van Rijsoord - ARC bekijken, die vanaf maandagavond ook drie dagen lang op televisie wordt uitgezonden, evenals de interviews met Mark Evers, Timo de Graaf (beiden ARC) en Marco van Rijn (Rijsoord).