Winnend AVV Alphen gaat allesbeslissend duel om periodetitel spelen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Wordt AVV Alphen of Charlois periodekampioen? Die vraag gaat op Tweede Paasdag beantwoord worden. Alphen won zondag met 6-1 van Taurus, maar belangrijker nog: Charlois verloor. En dus wordt de periodetitelstrijd beslist op maandag 13 april als beide ploegen tegen elkaar spelen. Het verschil is twee punten in Alphens nadeel. Als Alphen thuis wint van Charlois, is de formatie van trainer Rob de Lange verzekerd van een startbewijs voor de nacompetitie.

Alphen won met grote cijfers van de Delftse ploeg. Jan de Lange maakte na één minuut al de 1-0, gevolgd door de 2-0 een klein half uur later. Taurus kwam terug tot 2-1 en het duurde lang voordat de thuisploeg de wedstrijd in het slot gooide. Maar halverwege de tweede helft maakte Alphen in een tijdbestek van tien minuten vier doelpunten. Vooral de 5-1 van De Lange was mooi: een lobbal over de keeper die via de binnenkant niet het doel in ging, maar door Ferry van Leeuwen in de rebound alsnog werd gescoord.

'We rekenden niet op puntenverlies van Charlois. Het gaat leuk worden op Tweede Paasdag', belooft trainer Rob de Lange. 'Voetballen op tweede klasse-niveau zit er wellicht wel in als we periodekampioen worden', voegt doelman Rick de Vries toe. 'We gaan het zien.'

Scoreverloop Alphen - Taurus 6-1 (2-1): 1-0 Jan de Lange, 2-0 Ferry van Leeuwen, 2-1 Tijmen Smith, 3-1 Thijs van Gelderen (eigen doelpunt), 4-1 Brian Bor, 5-1 Ferry van Leeuwen, 6-1 Ferry van Leeuwen.