Gepubliceerd op 18 April 2019 om 14.44 uur

Witte rook invulling V&D-pand: plannen worden komende woensdag bekendgemaakt

ALPHEN AAN DEN RIJN - De kogel is door de kerk, het voorgenomen plan voor het voormalige V&D-pand in Alphen aan den Rijn gaat door. De projectontwikkelaar die eigenaar is van het gebouw in het Alphense centrum heeft donderdag de plannen gepresenteerd aan wethouder Gerard van As (Nieuw Elan).

Komende woensdag worden de plannen openbaar gemaakt door de projectontwikkelaar en Van As. Wethouder Van As liet een maand geleden weten dat de eigenaar van plan is om het oude V&D-pand te slopen. Eerder werd al bekendgemaakt dat op de bovenverdieping nieuwe appartementen komen.

Het grote probleem was de invulling van de begane grond. Daar zouden winkels of één grote winkel moeten komen, maar de zoektocht door de eigenaar naar geschikte huurders duurde jaren.

V&D ruim drie jaar failliet

Sinds het faillissement van het warenhuis, ruim drie jaar geleden, staat het prominente gebouw aan de Van Boetzelaerstraat leeg. In januari 2018 zei Van As voor het eerst dat hij verwacht snel duidelijkheid te kunnen geven over de invulling. Dat moment is nu - alsnog - nabij.

Lees ook: Doorbraak V&D-pand in Alphens centrum: eigenaar heeft invulling rond

advertentie
.
advertentie