Woonzorg Nederland draagt complex Hazerswoude-Dorp over aan Habeko wonen

HAZERSWOUDE-DORP - Woonzorg Nederland heeft dinsdag het wooncomplex aan de Dorpsstraat in Hazerswoude-Dorp overgedragen aan Habeko wonen. Het complex is niet langer geschikt voor de seniore doelgroep van Woonzorg Nederland.

Het complex past beter bij bewoners van een reguliere woningbouwcorporatie. De negen woningen en alle huurcontracten, inclusief alle rechten en verplichtingen, zijn overgedragen aan Habeko wonen en blijven behouden in de sociale sector. Habeko wonen treedt dan ook per vandaag, 1 maart, op als aanspreekpunt voor bewoners.

Woonzorg Nederland verkoopt het wooncomplex, omdat er in het complex geen gemeenschappelijke ontmoetingsruimte te realiseren is. 'We zijn erg blij dat we een geschikte partij hebben gevonden om het complex aan over te dragen. We weten zeker dat het complex in goede handen is bij Habeko wonen', zegt Woonzorg Nederland bestuursvoorzitter Cees van Boven.

Uitbreiding tot 8000 seniorenwoningen

Met de opbrengst van de verkoop wil Woonzorg Nederland extra woningen bouwen en aankopen die goed passen bij de seniore doelgroep. Vanwege de vergrijzing groeit de vraag sterk. Om de behoefte op te vangen, heeft de seniorenhuisvester de ambitie om met vijfhonderd eenheden per jaar uit te breiden, tot zo'n achtduizend extra woningen in 2035.

'Met de aankoop van de woningen zorgen wij ervoor dat het lokale aanbod aan betaalbare huurwoningen groter wordt. Juist de nabijheid van (zorg)voorzieningen maakt de woningen aantrekkelijk', aldus Habeko wonen directeur-bestuurder Martin Bogerd.