Alphen aan den Rijn maakt van World Cleanup Day een ‘opschoonweek’

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - World Cleanup Day valt dit jaar op zaterdag 17 september. Het doel is zoveel mogelijk zwerfvuil opruimen en zorgen voor een schone buurt. Gemeente Alphen aan den Rijn maakt er een opschoonweek van.

De week wordt georganiseerd van zaterdag 17 tot en met zaterdag 24 september. Inwoners, scholen, bedrijven en sportverenigingen worden gevraagd om tijdens deze week naar buiten te gaan en te helpen met het opruimen van zwerfafval. Voor wie een opschoonactie wil houden in deze week zijn er de Schone Buurt Coaches. 'Zij kunnen u helpen met uw actie en zorgen voor materiaal', laat de gemeente weten.

In Nederland is Plastic Soup Foundation initiatiefnemer van World Cleanup Day. Nederland Schoon draagt bij aan de actie en wil meegeven dat het schoon houden van de eigen omgeving niet alleen op die ene dag in het jaar kan. 'Je kunt het hele jaar in actie komen en jouw omgeving schoonhouden. Neem een grijper mee als je de hond uitlaat of houd je straat schoon met de buren. Help mee aan een zwerfafvalvrij Nederland.'