Zeeman-oprichter Jan Zeeman (78) overleden

ALPHEN AAN DEN RIJN - Jan Zeeman is dinsdag op 78-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie woensdag bekendgemaakt. Verdere details maakt de familie niet bekend, behalve dat in besloten kring afscheid genomen wordt.

'Dankbaar en trots kijken wij terug op wie hij was, als echtgenoot, vader en opa. Maar ook dankbaar voor hetgeen hij heeft bereikt en wat een prachtig, ondernemend en succesvol leven hij heeft gehad', schrijft zijn familie in een verklaring.

De bekende Alphense ondernemer is de oprichter van Zeeman textielSupers en vastgoedondernemer bij GREEN. Zeeman opende in 1967 zijn eerste winkel in Alphen aan den Rijn. De textielketen, met het hoofdkantoor in Alphen, heeft 1300 vestigingen in zeven Europese landen.

In 2017 kreeg Zeeman ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum de erepenning van de gemeente Alphen aan den Rijn uitgereikt. Een jaar later ontving de miljardair uit de Quote 500 de oeuvreprijs van ondernemingsvereniging VOA voor zijn ondernemerschap.

Vlaggen halfstok

Bij het hoofdkantoor van Zeeman in Alphen aan den Rijn hangen de vlaggen woensdag halfstok. Medewerkers stonden op het terrein stil bij het overlijden van de oprichter van het bedrijf.