Brand bij Vermeulen Groep laait op, brandweer laat loods gecontroleerd uitbranden

BENTHUIZEN/HAZERSWOUDE-DORP - Drie uur lang probeerde de brandweer om het voorste deel van de loods van Vermeulen Groep te behouden, maar tevergeefs. De muur die het voorste met het achterste gedeelte scheidde, heeft het omstreeks 13.45 uur begeven. Inmiddels staat het volledige gebouw in brand.

Evenals aan het begin van de zondagochtend komen nu grote vlammen en dikke rookwolken uit het gebouw. De brandweer heeft zich moeten herpositioneren, omdat de plek waar het personeel en materieel stond precies in de lijn van de vlammen was.

De loods is niet meer te redden. De brandweer heeft besloten om het gebouw gecontroleerd uit te laten branden.

N209 afgesloten

Het vuur werd zondag rond 10.30 uur geconstateerd bij het bedrijf langs de Hoogeveenseweg (N209) dat gespecialiseerd is in wegwerkzaamheden. De loods staat vol tractoren en autobanden. De brandweer is met veel voertuigen uit de regio aanwezig om de zeer grote brand te bestrijden.

De N209 is tussen Benthuizen en de aansluiting met de N455 afgesloten voor alle verkeer.

Isolatiemateriaal waait weg

Verbrande delen isolatiemateriaal worden door de wind weggeblazen. De brandweer meldt dat mensen deze zelf kunnen opruimen. 'Trek wel handschoentjes aan. De resten mogen in de afvalbak gegooid worden', meldt de brandweer.