Zeker 46 gedetineerden Alphense gevangenis besmet met coronavirus

ALPHEN AAN DEN RIJN - Zeker 46 gedetineerden in de Penitentiaire Inrichting (PI) Alphen aan den Rijn zijn besmet met het coronavirus en zitten daarom op een speciale quarantaineafdeling. Dat bevestigt een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen aan Omroep West, mediapartner van Studio Alphen.

Nog eens vijftig andere gedetineerden zitten op hun eigen afdeling in quarantaine omdat zij contact hebben gehad met de besmette personen. Zij moeten tot zeker volgende week woensdag in quarantaine blijven.

Het zou gaan om gedetineerden van zowel de locatie Maatschapslaan als de Eikenlaan. Gedurende de quarantaine mogen de gedetineerden hun cel niet verlaten. Wel mogen ze één uur per dag in kleine groepjes naar buiten om even te luchten en mogen ze telefonisch contact houden met het thuisfront. Bezoek, arbeid en sport zijn allemaal niet toegestaan.

'Een enkeling heeft milde klachten'

'Het in quarantaine plaatsen van de gedetineerden is een ingrijpende maatregel, maar ook noodzakelijk om verdere verspreiding te voorkomen. De meeste gedetineerden hebben geen klachten, een enkeling heeft milde klachten', zegt de woordvoerder van DJI.

De sfeer onder de gedetineerden zou goed zijn. 'Het personeel doet er alles aan om dat zo te houden.' In totaal verblijven er 870 gedetineerden in de PI Alphen aan den Rijn.