Zelf racen in Formule 1-wagen theatertour Olav Mol en Jack Plooij? Dat kan in Alphen

Foto: Esports Game Arena

ALPHEN AAN DEN RIJN - Altijd al eens in een Formule 1-auto willen zitten en er virtueel mee willen rijden? Dat kan vanaf nu in de Esports Game Arena in Alphen aan den Rijn. Daar staat sinds een week tijdelijk een Formule 1-bolide.

'De auto is op tournee geweest langs theaters met Ziggo Sport-commentatoren Olav Mol en Jack Plooij. Deze auto stond altijd op het podium', vertelt Jim Lehman van ECVesports, een bedrijf dat gamers begeleidt tot professionele esporters en gevestigd zit in hetzelfde pand als de Esports Game Arena. 'Vanwege corona staat de auto al lange tijd stil. En toen konden we het bruggetje maken om de auto hier te zetten, want het Formule 1-seizoen is begonnen.'

Naar eigen zeggen is de Esports Game Arena de enige plek in Nederland waar je dit kunt doen op dit moment. 'De wagen heeft de officiële afmetingen. Je beweegt natuurlijk niet, maar het is een hele simulatie door de schermen. Dus de beleving is groot', prijst Lehman aan.

Circuit Zandvoort

Wie zich een keer als Max Verstappen wil voelen, moet van te voren reserveren bij de Esports Game Arena. 'We moeten een aantal technische dingen klaarzetten. En dat kan niet op de dag zelf. Je kunt een uur lang racen', legt Bram de Graaff van de Esports Game Arena uit.

Er wordt geracet op het circuit van Zandvoort. 'Als je een uur rijdt, ga je eerst de baan verkennen. We adviseren mensen om in de eerste paar rondes rustig te rijden, anders zit je heel vaak in de bandenstapel. Vervolgens ga je steeds sneller rijden en krijg je er steeds meer plezier in', aldus Lehman.

Hieronder is het radio-interview met Jim Lehman (ECVesports) en Bram de Graaff (Esports Game Arena) te beluisteren.