Zes finalisten strijden in Parkvilla om titel bij Bandcontest Alphen on Fire

ALPHEN AAN DEN RIJN - Na vijf voorrondes met veel muzikaal talent is het zaterdagavond 1 april zover. In Parkvilla komen de finalisten van de bandcontest Alphen on Fire voor de laatste keer bij elkaar voor een line up van Alphens talent. Een jury bepaalt welke band winnaar van de contest wordt.

'Alphen on Fire heeft de afgelopen maanden verrassend veel onontdekt lokaal muziektalent voor het voetlicht gebracht: jong en oud, met en zonder podiumervaring en binnen diverse muziekstijlen', bericht KHABBAZ. Van november tot en met maart waren de voorrondes op lokale podia The Cube, Pleyn 68, Castellum, Het Stek en poppodium MAX. Negentien bands streden voor een plek in de finale.

De band Sann!e & Friends trapt de avond af met een mix van Nederpop, Hiphop & R&B. Slow Start speelt post-mid-life-crisis rock. Singer-songwriter Simon zingt onder begeleiding van zijn band gevoelige nummers. De vijfkoppige rockband Phrase speelt eigenzinnige covers én eigen repertoire. De jonge upcoming metalband Temporicide met bandleden van 16 tot 18 jaar treedt op met eigen geschreven nummers met thrash metal- en hardrockelementen. De muzikanten van Mark, Frank en Money sluiten de finaleavond af met oldschool funky en groovy nummers met een rauw randje.

Prijsuitreiking

Alle finalisten krijgen in de theaterzaal van Parkvilla twintig minuten podiumtijd. Aan het einde van de avond roept de jury de winnaar uit. Wethouder Anouk Noordermeer reikt de prijs uit aan de winnaar. Deze ontvangt onder meer een dag professionele studio-opname bij Raiko Records en een shoptegoed bij Kauffman’s Guitar Store. En is bovendien te zien op het festival Parkkunst op Koningsdag.

Publiek is welkom om de finalisten aan te moedigen en te genieten van alle optredens. De finale is van 20.00 tot 0.00 uur in de theaterzaal van Parkvilla aan de Cornelis Geellaan. Toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig, maar vol is vol.

Lees ook: Bands met talent gezocht voor nieuwe popronde ALPHEN ON FIRE