Zes weken achter elkaar stegen wekelijkse coronacijfers, afgelopen week lichte daling

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Afgelopen week is het aantal nieuwe coronabesmettingen voor het eerst sinds eind januari niet gestegen. 233 mensen zijn positief getest op het coronavirus. In de voorbije zes weken steeg het wekelijkse cijfer geleidelijk van 140 naar 238.

Evenals een week eerder werd één inwoner van de gemeente Alphen aan den Rijn opgenomen in het ziekenhuis. Twee mensen zijn volgens de GGD overleden aan corona. De week daarvoor waren dat er vier.

In de rest van regio Hollands Midden liep het aantal nieuwe coronabesmettingen wel op: van 1495 tot 1789. Dertien mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis, een week eerder werden vijftien regiogenoten overgebracht naar het ziekenhuis. Zes overlijdens registreerde de gezondheidsdienst, ten opzichte van veertien de week daarvoor.

Bericht van de hoofdredactie:

Studio Alphen heeft besloten om vanaf deze week geen apart bericht meer te publiceren op momenten dat door de GGD een nieuw coronasterfgeval in de gemeente Alphen aan den Rijn is geregistreerd. Vorig jaar, in de eerste weken van de pandemie, berichtten wij over elke individuele besmetting, ziekenhuisopname en overlijden. In de daaropvolgende maanden hebben wij de hoeveelheid artikelen - naast het weekoverzichtbericht op maandagen - afgebouwd, door alleen eventuele sterfgevallen nog dagelijks te melden. Nu premier Rutte en minister De Jonge tijdens de meest recente persconferentie mededeelden dat Nederland 'op een kantelpunt zit', heeft Studio Alphen de eigen coronapublicaties heroverwogen en geconcludeerd de berichtgeving vanaf heden te gaan beperken tot één bericht op maandagochtend op basis van de weekcijfers van GGD Hollands Midden.