Zesklapper vrouwen Floreant in derby tegen RVC ‘33, promotie is doelstelling

Foto: Studio Alphen

BOSKOOP - Promoveren naar de eerste klasse. Eigenlijk wilde Floreant dat vorig seizoen al, maar het coronavirus gooide roet in het eten. De competitie werd in maart stilgelegd en de koppositie in de tweede klasse, inclusief het behaalde nacompetitieticket, moesten worden ingeleverd. Nu is het dé doelstelling voor de voetbalvrouwen van Floreant.

'We willen voor het kampioenschap gaan', zegt aanvoerder Pascalle van Leeuwen. Alles minder dan een plek in de top-3 en een periodetitel, zou een enorme tegenvaller zijn, bekent Van Leeuwen. 'Vorig jaar stonden we er heel goed voor. Maar toen stopte het seizoen abrupt.'

Afgelopen weekend werd het voetbalseizoen 2020-2021, voor alle eerste elftallen (mannen en vrouwen), senioren- en jeugdteams, officieel afgetrapt met de eerste speelronde in het bekertoernooi. Het Boskoopse Floreant nam het op tegen de buren van RVC '33 uit Reeuwijk. De derby won Floreant met grote cijfers: 0-6.

Scoreverloop RVC '33 - Floreant 0-6 (0-3): 0-1 Naomi Seegers, 0-2 Naomi Seegers, 0-3 Rossalie Baerwardt, 0-4 Samar Vonk, 0-5 Hanna van Nimwegen, 0-6 Rosalie Baerwaldt.