Zet maar in de agenda: Wet ‘n Wild Beachfestival op 7 augustus

ALPHEN AAN DEN RIJN - De seinen staan op groen voor het Wet 'n Wild Beachfestival op zaterdag 7 augustus in Alphen aan den Rijn. Evenals Vrij & Blij (juli) en het Zomerspektakel aan het Meer (september) krijgt ook dit openluchtmuziekfestival van Alphen toestemming van de gemeente.

Later deze week onthult de organisatie de line-up. Tickets die voor de afgelaste editie van 2020 zijn aangeschaft, blijven geldig. Wie het Wet 'n Wild Beachfestival wil bezoeken moet vooraf getest worden.

Het Wet 'n Wild Beachfestival wordt jaarlijks in augustus georganiseerd op het evenemententerrein naast de Zegerplas. Duizenden mensen komen af op de optredens van rappers en dj's. Onder anderen Ronnie Flex, Broederliefde, Bizzey, ROOG en Erick E. traden in de voorbije jaren op.

Vanaf 30 juni

In principe mogen festivals vanaf 30 juni weer georganiseerd worden in Nederland. Demissionair premier Mark Rutte (VVD) en minister Hugo de Jonge (CDA) kondigden dat tijdens de laatste coronapersconferentie aan. Organisaties en gemeenten kregen van het kabinet het advies om de voorbereidingen te starten. De definitieve bevestiging volgt vermoedelijk op 22 juni, als de eerstvolgende persconferentie op de agenda staat.

Hieronder is het radio-interview met organisator Martin Kalkhoven te beluisteren.