Zevenklapper Floreant tegen Gouderak

BOSKOOP - Floreant had zaterdag geen kind aan Gouderak. Al drukten de Boskopers dat pas in de tweede helft uit in de score. Na de vroege 1-0 van Luuk Speijer duurde het tot de 55ste minuut voordat de score, opnieuw door Speijer, werd verdubbeld. Daarna ging het hard en liep de koploper van de 4e Klasse C uit naar 7-0.

'Ik heb in de rust het bord erbij gepakt en aangegeven waar de ruimtes liggen en hoe je ruimte kunt creëren. Dat hebben ze goed gedaan', verklaart Floreant-trainer Dennis van den Ing het verschil tussen de eerste en tweede helft.

Na twee wedstrijden staat Floreant op zes punten. 'Zeker lekker', vindt Van den Ing. 'De vorige trainer won twaalf keer op rij. Dus ik heb nog een heel aantal overwinningen te gaan.'

Scoreverloop Floreant - Gouderak 7-0 (1-0): 1-0 Luuk Speijer, 2-0 Luuk Speijer, 3-0 Jeffrey Hilgeman, 4-0 Jeffrey Hilgeman, 5-0 Jeffrey Hilgeman, 6-0 Frank de Bruyn, 7-0 Luuk Speijer.

Hieronder is de samenvatting van Floreant - Gouderak te zien, die Studio Alphen vanaf maandagavond ook drie dagen lang uitzendt op televisie in het programma Sport Lokaal. Onder de samenvatting kun je volledige interviews met Dennis van den Ing en Tristan van Eeden bekijken.