Ziendeweg weer open voor alle verkeer na proefafsluiting van negen maanden

ZWAMMERDAM/AARLANDERVEEN - Gemotoriseerd verkeer kan weer gebruik maken van de Ziendeweg tussen Zwammerdam en Aarlanderveen. Als proef was de weg voor een periode van negen maanden verboden terrein voor gemotoriseerd verkeer. Een evaluatie van de proef moet uitwijzen of deze gedeeltelijke afsluiting definitief wordt.

In december is er een tweede evaluatiebijeenkomst georganiseerd met omwonenden, bedrijven en andere belanghebbenden. De resultaten van het onderzoek naar de effecten van de proefafsluiting en de resultaten van meerdere bijeenkomsten worden verwerkt in een rapport. Daarna moet een besluit genomen worden of de Ziendeweg wel of niet definitief gedeeltelijk wordt afgesloten voor verkeer. Dat besluit wordt dit voorjaar genomen.

De gemeente Alphen aan den Rijn besloot de proef uit te voeren, in overleg met de gemeente Nieuwkoop en provincie Zuid-Holland. Een onveilige verkeerssituatie op de Ziendeweg was aanleiding voor de proefafsluiting. Camera's hebben de afgelopen negen maanden toegezien op het verbod.