Ziggo: internet- en televisiestoring woensdag in avond opgelost

ALPHEN AAN DEN RIJN - De grote televisie-, internet- en telefoniestoring in Alphen aan den Rijn moet woensdag tussen 21.00 en 22.00 uur verholpen zijn. Die toezegging durft kabelmaatschappij Ziggo te doen, nu bekend is hoe de storing verholpen kan worden.

Sinds dinsdag halverwege de middag hebben meer dan 1200 huishoudens in Alphen geen televisie, internet of telefonie. Tijdens graafwerkzaamheden bij een huis in aanbouw langs de Raadhuisstraat is een glasvezelkabel geraakt. Ziggo heeft de storing nog niet weten te verhelpen.

De prognoses die Ziggo in de afgelopen 24 uur deed over wanneer de storing opgelost zou zijn, werden keer op keer niet gehaald. Dat komt volgens het kabelbedrijf omdat er toen nog geen zicht was op een oplossing. Nu Ziggo meent dat die oplossing alsnog gevonden is, zal de nieuwe deadline 'normaal gesproken' wel gehaald worden.

'De beschadigde kabel kan niet meer hersteld worden. Op dit moment leggen wij een nieuwe kabel onder de Oude Rijn aan en die moet vezel voor vezel aangesloten worden', legt een woordvoerder van Ziggo uit. De zegsvrouw verwacht dat het werk in de loop van de avond is afgerond.

Geen uitzendingen Studio Alphen

Ook Studio Alphen ondervindt hinder van de storing van Ziggo. Op dit moment is het voor de lokale publieke omroep niet mogelijk om de uitzendingen door te zetten naar het radio- en televisiekanaal.

Lees ook: Complexe storing Ziggo: zeker 1200 huizen in Alphen voorlopig zonder internet en televisie