Nacompetitieschema’s ARC, BSC ‘68, Floreant en Zwammerdam bekend

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN ALPHEN AAN DEN RIJN - GRC '14 uit Giessen (Noord-Brabant) wordt de tegenstander van ARC in de kwartfinales van de nacompetitie. Om 14.30 uur is zaterdag 1 juni de aftrap in Alphen aan den Rijn.

Bij winst speelt de Racing in de halve finales wederom thuis. Dan is SHO of Heerjansdam de opponent. Die wedstrijd wordt op pinksterzaterdag gespeeld.

Een eventuele finale is zaterdag 15 juni op neutraal terrein. Nootdorp, Oranje Nassau Groningen of DFS Ede zijn de mogelijke tegenstanders. Alleen de winnaar van de finale speelt volgend seizoen in de zaterdag-hoofdklasse. Voor Nootdorp zou dat handhaving inhouden, voor alle andere clubs promotie.

BSC '68, Floreant en Zwammerdam

In de strijd om handhaving in de zaterdag-derde klasse en promotie vanuit de vierde klasse ontvangt Zwammerdam (derde klasse) komend weekend in de kwartfinales Floreant (vierde klasse). De winnaar neemt het een week later in de halve eindstrijd op tegen FC Oegstgeest of Linschoten (beiden vierde klasse).

Derdeklasser BSC '68 opent de nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen WDS. In de halve finales wacht Kamerik of LSVV '70 (beiden vierde klasse). De winnaars van de twee halve finales spelen tegen elkaar in de finale op 15 juni om één ticket in de derde klasse van volgend seizoen. Een mogelijke finale is Zwammerdam of Floreant tegen BSC '68.

Sowieso degradeert één van de twee derdeklassers, en mogelijk allebei.

Lees ook: Nacompetitie derde klasse zondag komt te vervallen, AVV Alphen gehandhaafd