Zomerthemaweken in het Archeon: een reis door de historie

Foto: Museumpark Archeon
Foto: Museumpark Archeon

ALPHEN AAN DEN RIJN – Museumpark Archeon start op zaterdag 15 juli met speciale themaweken. De weken staan in het teken van verschillende historische periodes, zoals de prehistorie en de middeleeuwen. Ook staan het Internationaal Romeins Festival en het International Viking Festival op het programma.

De week van 15 tot en met 21 juli staat in het teken van de prehistorie. Gedurende deze week kom je meer te weten over het leven van duizenden jaren geleden. Bovendien zijn er verschillende demonstraties te zien van leer looien en brood maken, tot bronsgieten en vuursteen bewerken.

Ook de periode van de middeleeuwen komt aan bod. Het middeleeuwse dorpje Gravendam viert feest van 22 tot en met 29 juli. Ook dan worden er verschillende demonstraties gegeven en wordt er een klucht opgevoerd. 

Romeinen en Vikingen

Romeinse legionairs slaan deze zomer hun kamp op tijdens de 24ste editie van het Internationaal Romeins Festival van 30 juli tot en met 12 augustus. Gedurende dit festival wordt het Romeinse en inheemse leven uitgebeeld. Bovendien is het mogelijk om zelf te ervaren hoe het is om een Romein te zijn.

Naast de Romeinen zijn ook de Vikingen van de partij. Van 23 tot en met 28 augustus vindt het Internationaal Viking Festival alweer voor de 26ste keer plaats. De Vikingen geven demonstraties en er zijn verschillende kraampjes opgezet.

Mode door de eeuwen heen

Bij deze reis door de eeuwen heen, horen ook verschillende kledingstijlen en materialen. Op 19 en 20 augustus wordt hier meer aandacht aan besteed met het thema ‘mode door de eeuwen heen’. Er worden verschillende demonstraties gegeven en activiteiten georganiseerd, waar meer uitleg gegeven wordt over de historie van mode. Verder is er een speciale kledingtentoonstelling te zien en kun je zelf verschillende historische modestukken uitproberen.