Zomertijd jaagt wintertijd weg: tijd voor de Rijnwoude Live Tour 2023

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Zodra de zomertijd de wintertijd wegjaagt, is het in de dorpen van de voormalige gemeente Rijnwoude tijd voor een feestje. Aanstaande zaterdag staat daar opnieuw de Rijnwoude Live Tour op de planning, met optredens van verschillende bands en artiesten.

Het evenement werd in 1998 voor het eerst georganiseerd, dit jaar doen zes locaties mee met optredens. ZoeterWous treedt op in Dorpshuis De Juffrouw in Hazerswoude-Dorp, in Café The Piperbag in Hazerswoude-Rijndijk staat Roy Otters op het podium. Piano & Pils maakt hun opwachting in Eetcafé De Hoek in Koudekerk aan den Rijn en in jongerencentrum Het Stek in Hazerswoude-Dorp is het de beurt aan The Bitches. De Rode Lopers geven een optreden in Grandcafé De Egel in Hazerswoude-Dorp en Jan van der Wal staat op het podium in Café De Dikke Mug.

Voorheen kon het publiek bij de Rijnwoude Live Tour gebruikmaken van taxi's of bussen, maar dat is dit jaar niet het geval. 'Dus pak je fiets en pomp de banden extra op om deel te nemen aan dit Rijnwoudense feest', meldt de organisatie.