Zo’n 300 Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen in gemeente Alphen aan den Rijn

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De gemeente Alphen aan den Rijn gaat ongeveer 300 Oekraïense vluchtelingen opvangen. Op korte termijn moeten zij terecht kunnen in 'reguliere opvanglocaties'. Waar die locaties precies zijn, is op dit moment nog onduidelijk.

In de Veiligheidsregio Hollands Midden, waar de gemeente Alphen aan den Rijn deel van uitmaakt, moeten 2.000 opvangplekken worden gerealiseerd. Het Rijk heeft aan alle veiligheidsregio's in Nederland gevraagd om binnen twee weken minimaal 1.000 plekken beschikbaar te stellen.

Het is nog onduidelijk hoe lang de gemeente Oekraïense vluchtelingen gaat opvangen. Dat is uiteraard afhankelijk van hoe de oorlog in Oekraïne zich verder gaat ontwikkelen.

Opvang bij Alphenaren

Verder roept de gemeente Alphen aan den Rijn particulieren die vluchtelingen willen opvangen op om zich te melden. Alphenaren die zelfstandige woonruimte willen aanbieden kunnen bellen met het telefoonnummer 14 0172.

Iedereen die, op wat voor manier dan ook, hulp wil aanbieden aan de Oekraïense vluchtelingen kan mailen naar vluchtelingen@alphenaandenrijn.nl. Meer informatie is ook te vinden op de website van VluchtelingenWerk Nederland.