Zonder rijbewijs op deelscooter, politie deelt drie bekeuringen uit

ALPHEN AAN DEN RIJN - Drie mensen hebben zaterdag een bekeuring gekregen voor het rijden op een deelscooter zonder geldig rijbewijs. De politie meldt dat zij allemaal een proces-verbaal hebben gekregen, daarnaast is het bedrijf van de deelscooters in kennis gesteld. Daarmee zijn het dure ritjes geworden voor de scooterbestuurders.

De politie kreeg zaterdag meerdere meldingen van bestuurders op de scooters van GO Sharing, die sinds kort in Alphen aan den Rijn en Boskoop gestald staan. 'Drie bestuurders die wij controleerden reden zonder het geldig AM-rijbewijs', meldt de politie.

GO Sharing is door de politie in kennis gesteld. De mensen die de scooters hebben gehuurd kunnen, naast de bekeuring van de politie, een boete van 500 euro van het bedrijf verwachten.

Buiten het servicegebied

Ook zijn een aantal deelscooters achtergelaten in het Heempark, buiten het zogeheten servicegebied van de voertuigen. 'Deze zijn door Go Sharing geblokkeerd, omdat je de scooters niet overal zomaar kan achterlaten', legt de politie uit. Ook deze huurders kunnen een boete van het bedrijf verwachten.

Lees ook: Politie waarschuwt nu al voor verkeerd gebruik van deelscooters