Gepubliceerd op 11 April 2019 om 9.31 uur

Eerste zonnepark in Alphen geopend: 1800 zonnepanelen op dak Rijnvicus

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het eerste grote zonnepark in Alphen aan den Rijn is woensdagmiddag in gebruik genomen. Op het dak van Rijnvicus (voorheen: SWA) aan de Distributieweg liggen ruim 1800 zonnepanelen. Ongeveer 150 huishoudens in de gemeente Alphen wekken hun eigen groene stroom op via de zonnepanelen.

'Zon op Alphen', zoals het project heet, is bestemd voor inwoners, bedrijven (met een klein verbruik) en VVE's in de gemeente Alphen die geen goed dak hebben om zelf zonnepanelen op te plaatsen. Door een certificaat aan te schaffen kunnen zij toch overstappen op duurzame energie.

Binnenkort wordt ook het zonnepark op het dak van de driving range van Golfclub Zeegersloot in gebruik genomen. Daar komen meer dan 200 zonnepanelen op te liggen.

Grootste dak van Nederland

'Zon op Alphen' is het grootste zonnepanelenproject van de provincie Zuid-Holland in zijn soort. 'Het dak van Rijnvicus is zelfs het grootste dak van alle projecten in Nederland met een opbrengst van 504.000 kWh per jaar, wat gelijk staat aan het elektriciteitsverbruik van zo'n 200 huishoudens. De opbrengst van Zeegersloot is jaarlijks ruim 59.000 kWh, voldoende voor 25 huishoudens', leggen de initiatiefnemers uit.

advertentie
.
advertentie