Zuur voor strijdbaar Tempo: verliezen in laatste minuut van DVO

Tempo Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - 'Heel zuur. Als je een keer kans had om te winnen, was het vandaag', zei Tempo-coach Wouter Blok kort na afloop van de verloren wedstrijd tegen DVO (18-17) zaterdagavond. In de laatste minuut schoot Renee van Ginkel het winnende doelpunt in de korf. Een variant bij een onnodig weggegeven vrije worp pakte goed uit voor de thuisploeg. 'We hebben gevochten voor wat we waard zijn en daar mogen we trots op zijn.'

Tot vijf minuten na rust stond Tempo op voorsprong. Daarna kwam DVO terug van 10-12 tot 12-12 en liep uit naar 14-12. Tempo vocht zich steeds terug en kwam vier minuten voor tijd zelfs nog met 16-17 voor. Maar op de 17-17 en 18-17 had Tempo in de slotminuut geen antwoord. Dat kwam mede vanwege de lage schotpercentages, zowel Tempo als DVO kwamen niet boven de twintig procent uit. 'We hadden het in de eerste helft goed voor elkaar, al misten we te veel kansen. Anders hadden we een grotere voorsprong gehad. En dat zijn cruciale punten', meent Blok. 'Het is nu 18-17 voor DVO, het had ook 17-18 voor ons kunnen zijn.'

Tempo blijft puntloos onderaan staan in de Korfbal League. Er zijn vijf wedstrijden gespeeld. Volgende week speelt Tempo thuis tegen een andere laagvlieger, Blauw-Wit Amsterdam. 'In Blauw-Wit zit heel veel strijd, dat hebben wij vandaag ook getoond. Als we dat volgende week ook doen, gaan we een leuke wedstrijd krijgen. Deze wedstrijd geeft perspectief, het was veel beter dan vorige week tegen Groen-Geel.'

Doelpuntenmakers Tempo: Edwin van der Weijde (5x), Jelle Steenbeek (3x), Tom Steenbeek (2x), Martin Steenbeek (2x), Elma Schreuder (2x), Evelien de Feijter, Rosanne Wolvers.

Hieronder zijn de radio-interviews met Wouter Blok, Sybren van Hall en Stijn Eilers terug te luisteren.