Zwaargewonde man mist deel arm na ontplofte vuurwerkbom Aïdaplein

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - De 38-jarige Alphenaar die op oudjaarsdag zwaargewond raakte toen in een flatwoning aan het Aïdaplein in Alphen aan den Rijn een vuurwerkbom explodeerde, mist volgens burgemeester Liesbeth Spies (CDA) een deel van zijn arm. Ook liep de man verwondingen aan zijn gezicht op.

'Hij verkeert inmiddels buiten levensgevaar en mag op korte termijn het ziekenhuis verlaten', maakte de burgemeester dinsdag bekend. Over hoe het zo mis heeft kunnen gaan dat meerdere stuks zwaar illegaal vuurwerk ontploften, zegt Spies niets te weten, behalve dat de man 'aan het knutselen was met het explosief'. 'Dan ga ik speculeren. We moeten het onderzoek afwachten.'

Het slachtoffer woont zelf niet in het appartement waar de explosie plaatshad. De 35-jarige medeverdachte die op 31 december werd aangehouden en ongedeerd bleef, woont daar wel. Ze waren samen in de woning. Omdat het appartement particulier bezit is, zegt Spies geen middelen te hebben om - indien dat aan de orde zou zijn - de bewoner huis uit te zetten.

Lees ook: Zwaargewonde man vuurwerkbom aanspreekbaar, aangehouden verdachte vrijgelaten