Zwammerdam en BSC ‘68 delen de punten

ZWAMMERDAM/BENTHUIZEN - De omstandigheden waren bar en boos zaterdag. Op het kunstgras van Zwammerdam had de wind vrij spel. Het waaide zo hard dat de keeper van BSC '68 de bal uittrapte en het speeltuig over zijn eigen achterlijn zag belanden. Uiteindelijk eindigde de degradatiewedstrijd in de 3e Klasse A in 2-2. Beide ploegen schieten daar niet enorm veel mee op.

Als je alle kansen in de wedstrijd bij elkaar optelt, had Zwammerdam moeten winnen. Lars Kremer maakte na zes minuten al 1-0. De Benthuizenaren kwamen vlak voor rust op gelijke hoogte. Een rode kaart en een strafschop leken Damme in de tweede helft aan de derde zege op rij te helpen. Koen Woudenberg scoorde weliswaar 2-1, maar BSC '68 kwam met tien man nog langszij.

Hekkensluiter BSC '68 loopt een puntje in op nummer voorlaatst NSV '46. Drie punten moet BSC zien goed te maken op de Noordenaren om directe degradatie te voorkomen. Zwammerdam blijft zes punten voor staan op DWO. Die marge moeten de groenhemden in de laatste zeven wedstrijden van het seizoen zien te verdedigen.

Scoreverloop Zwammerdam - BSC '68 2-2 (1-1): 1-0 Lars Kremer, 1-1 Mitchell Davids, 2-1 Koen Woudenberg (strafschop), 2-2 Mitchell Davids.

Hieronder kun je kijken naar de samenvatting van Zwammerdam - BSC '68, die vanaf maandagavond ook drie dagen op televisie wordt uitgezonden, bekijken evenals de interviews met Jack Harmsen en Kenneth Soechit.