Zwammerdam grijpt in slotminuut winst tegen NSV ‘46

ZWAMMERDAM - Dankzij een doelpunt in de laatste minuut van de officiële speeltijd heeft Zwammerdam zaterdag met 3-2 gewonnen van mededegradant NSV '46. Ruben de Bruin kroonde zich tot matchwinner, in een wedstrijd die een half uur later aanving omdat de lijnen volgens de scheidsrechter niet goed genoeg gekalkt waren.

Na een kwartier opende NSV '46 de score namens Zwammerdam met een eigen doelpunt. De Noordenaren kwamen een minuut later al langszij vanaf de strafschopstip. NSV kopte vervolgens de bal tegen de lat, terwijl Mitchell Bons namens Zwammerdam de paal raakte. Vlak na rust kwam NSV alsnog op voorsprong, niet veel later gevolgd door de 2-2 van Jan van Dorp. Zwammerdam, dat evenals NSV deze wedstrijd een doelpunt onterecht afgekeurd zag worden vanwege buitenspel, scoorde in de 89ste minuut toch nog het winnende doelpunt.

De zege brengt Damme op zeven punten uit drie wedstrijden in de 4e Klasse B. De groenhemden staan op de vierde plek van de ranglijst.

Scoreverloop Zwammerdam - NSV '46 3-2 (1-1): 1-0 Jelle Verlooij (eigen doelpunt), 1-1 Lars de Jong (strafschop), 1-2 Daan Koot, 2-2 Jan van Dorp, 3-2 Ruben de Bruin.

Hieronder kun je de samenvatting van Zwammerdam - NSV '46 bekijken, die vanaf maandagavond ook drie dagen op televisie wordt uitgezonden door Studio Alphen, evenals de interviews met Jack Harmsen en Dennis van den Ing.