Zwammerdam steelt winst in degradatieduel tegen DWO

ZWAMMERDAM - 'Als we niet winnen, hebben we echt een heel groot probleem', luidde het vooraf aan de cruciale voetbalwedstrijd Zwammerdam - DWO van zaterdagavond. Beide ploegen (12 punten) strijden samen met NSV '46 (9 punten) en BSC '68 (7 punten) tegen degradatie. Eén van hen degradeert, twee spelen er nacompetitie en één ploeg handhaaft zich rechtstreeks.

De winst bleef in Zwammerdam. Maar vraag niet hoe. In de tweede helft was DWO veel beter dan de thuisploeg. Het wachten was op de 1-2. Maar die viel niet. Sterker nog. Het werd vlak voor tijd 2-1. Zwammerdam kreeg een strafschop en die werd onberispelijk binnengeschoten door Koen Woudenberg. Damme staat op de veilige elfde plek in de 3e Klasse A, drie punten los van DWO, heeft zes punten meer dan NSV en BSC staat op acht punten.

De middag begon goed voor Zwammerdam. Jordi de Groot scoorde al snel 1-0. Het is dat Ole Jansze zijn kopbal tegen de paal zag belanden, anders had het 2-0 gestaan. Een foutje van doelman Emiel Samsom kostte Damme de gelijkmaker. De sluitpost van de groenhemden liet de bal uit een vrije trap vlak voor rust los.

Scoreverloop Zwammerdam - DWO 2-1 (1-1): 1-0 Jordi de Groot, 1-1 Dylan de Haan, 2-1 Koen Woudenberg (strafschop).

Hieronder kun je de samenvatting van Zwammerdam - DWO, die ook drie dagen wordt uitgezonden op televisie door Studio Alphen, bekijken evenals de interviews met Jack Harmsen en Lars Kremer (beiden Zwammerdam):