Zwammerdam vrijwel zeker van promotie na beslissing KNVB

ZWAMMERDAM - Als het aan de aanklager van voetbalbond KNVB ligt, promoveert Zwammerdam naar de derde klasse. De nacompetitiefinale tegen Houtwijk werd zaterdag halverwege de tweede helft gestaakt, omdat het Haagse team niet meer verder wilde spelen en van het veld stapte. Op dat moment stond Zwammerdam op een 1-0 voorsprong.

De aanklager amateurvoetbal heeft dinsdagmiddag besloten dat ook als eindstand aan te merken. Het betekent dat Zwammerdam daardoor komend seizoen mag uitkomen in de derde klasse. De uitspraak is nog niet onherroepelijk, want Houtwijk heeft drie dagen de tijd om in verweer te gaan tegen de beslissing.

Directe aanleiding voor de Hagenaars om het veld te verlaten, was een rode kaart voor invaller Kubilay van Oosten. Hij zou van scheidsrechter Orlando Fonseca twee keer geel hebben gekregen, maar Houtwijk ontkende stellig dat hij al eerder op de bon was geslingerd. Wat voor verwarring zorgde, was dat een andere speler hetzelfde rugnummer op zijn broekje had staan.

Lees ook: Voetbalweekend: BSC ‘68 promoveert, nacompetitiefinale Zwammerdam gestaakt

Bekijk hieronder een samenvatting van Zwammerdam - Houtwijk en interviews met hoofdtrainer Erwin van der Zee en vicevoorzitter Wim van Dijk.