Gepubliceerd op 19 September 2018 om 11.50 uur

Zware kruisbandblessures Maurits Splinter en Richard Bakker, einde seizoen voor beide ARC’ers

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een maand of twee geleden had Mark Evers, de trainer van ARC, wellicht wel gedacht om komend seizoen zijn middenveld te vormen met Jop Knoester, Maurits Splinter en Richard Bakker. Maar dat gaat niet gebeuren. Op alle drie de spelers kan Evers dit seizoen geen beroep doen. Knoester leverde afgelopen zomer zijn spullen in, Splinter en Bakker zijn tijdens de bekerwedstrijden in september zwaar geblesseerd geraakt.

Splinter is dinsdag geopereerd aan zijn voorste kruisband. Het is alweer de zoveelste zware blessure van Splinter in zijn carrière. ‘Balen! Nu keihard revalideren’, reageert ARC’er strijdvol. Het ging mis tijdens het bekerduel met ONA. Hij maakte juist zijn rentree in het bekerduel na ruim een half jaar blessureleed. Een week eerder verloor ARC de van Voorschoten ‘97 overgekomen Richard Bakker. Ook hij heeft zijn kruisband afgescheurd. Donderdag wacht de operatie.

‘Dat betekent einde seizoen, heel erg spijtig’, zegt Bakker. ‘Het is flink balen, maar niemand kan er wat aan doen. Het was heel erg ongelukkig.’ Na negen maanden herstel wil de middenvelder aan het begin van volgend seizoen aansluiten bij de Racing. ‘Ik had heel veel zin in dit jaar, was blij met de overstap en heb een leuke eerste voorbereidingsmaand gehad’, vertelt Bakker, die net een basisplaats had veroverd. ‘Ik hoop nu volgend seizoen alsnog een leuk seizoen te krijgen bij ARC.’

Hieronder kun je het radio-interview beluisteren met Richard Bakker

advertentie
advertentie