De Hospice - Een nieuw begin voor een mooi einde

ALPHEN AAN DEN RIJN - Stichting De Hospicegroep Alphen aan den Rijn - Nieuwkoop opende in juni 2019 de deuren van hun nieuwe hospicewoning aan de Lupinesingel in Alphen aan den Rijn. Studio Alphen volgde de laatste weken richting de verhuizing in een driedelige documentaireserie.

De Hospicegroep realiseerde met de nieuwe hospicewoning een verdubbeling van het aantal gastenkamers, van drie naar zes. Dat is noodzakelijk omdat de vraag naar hospicezorg toeneemt. In de uitzendingen komen de medewerkers en vrijwilligers van de hospicegroep aan het woord over het werk, hun ervaringen en de nieuwe hospicewoning.

‘De documentaireserie is voornamelijk bedoeld om mensen kennis te laten maken met De Hospicegroep’, zegt Mike Mourits van Studio Alphen. ‘Wat doet de hospicegroep, wie zijn de vrijwilligers die het allemaal mogelijk maken en hoe hebben nabestaanden van gasten van de hospicewoning het ervaren?’

De driedelige documentaireserie De Hospice - Een nieuw begin voor een mooi einde is in mei en juni 2019 uitgezonden op televisie. De drie uitzendingen zijn hieronder online te bekijken.