De Hospice - Een nieuw begin voor een mooi einde

ALPHEN AAN DEN RIJN - Stichting De Hospicegroep Alphen aan den Rijn - Nieuwkoop opent in juni de deuren van de nieuwe hospicewoning aan de Lupinesingel in Alphen aan den Rijn. Op dit moment worden in en rond de nieuwbouwlocatie de laatste puntjes op de i gezet. Studio Alphen volgt de laatste weken richting de verhuizing in een driedelige documentaireserie.

De Hospicegroep realiseert met de nieuwe hospicewoning een verdubbeling van het aantal gastenkamers, van drie naar zes. Dat is noodzakelijk omdat de vraag naar hospicezorg toeneemt. In de uitzendingen komen de medewerkers en vrijwilligers van de hospicegroep aan het woord over het werk, hun ervaringen en de nieuwe hospicewoning.

‘Op dit moment zetten alle medewerkers en vrijwilligers alle zeilen bij om de verhuizing naar de nieuwe hospicewoning mogelijk te maken’, zegt Esther Wongsodikromo, coördinator van De Hospicegroep.

Uitzendingen

‘De documentaireserie is voornamelijk bedoeld om mensen kennis te laten maken met De Hospicegroep’, zegt Mike Mourits van Studio Alphen. ‘Wat doet de hospicegroep, wie zijn de vrijwilligers die het allemaal mogelijk maken en hoe hebben nabestaanden van gasten van de hospicewoning het ervaren?’

Het eerste deel van de driedelige documentaireserie De Hospice - Een nieuw begin voor een mooi einde wordt vanaf donderdag 9 mei om 19.05 uur uitgezonden op televisie bij Studio Alphen. De uitzending wordt tussen 19.00 en 11.00 uur herhaald, tot en met maandagochtend.

Op donderdag 23 mei volgt het tweede deel, op donderdag 6 juni het derde. De uitzendingen zijn ook via deze pagina te bekijken.

advertentie
.
advertentie