Tempo begint herkansingsronde met thuisnederlaag tegen KCC: 19-24

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het wordt uiterst lastig voor Tempo om te promoveren naar de Korfbal League. De eerste wedstrijd in de play-downs (best-of-three-serie) werd woensdagavond door de Alphense hoofdklasser met 19-24 verloren van KCC, de nummer voorlaatst uit de Korfbal League.

Zaterdagavond is de return in Capelle aan den IJssel. Als KCC wint, handhaaft KCC zich in de Korfbal League. Wint Tempo, ongeacht de uitslag, volgt er een derde en beslissende wedstrijd op woensdag 10 april in Alphen aan den Rijn.

Wedstrijd 40 minuten gestaakt

Tempo en KCC waren aan elkaar gewaagd in het begin van de wedstrijd. In de slotfase van de eerste helft liep KCC flink uit, maar Tempo wist de schade te beperken bij rust (9-13). Net als in de verloren hoofdklassefinale zaterdag was Tempo ongelukkig in de afronding, veel schoten gingen er net niet in. In de tweede helft kwam Tempo terug tot 11-14 maar twee strafballen en één afstandsschot lieten KCC uitlopen naar 11-17.

Bij een 16-20 stand werd het duel voor veertig minuten stilgelegd. Het scorebord begaf het en iedereen had zich al neergelegd bij de wedstrijd uitspelen in de kleine hal van de Limeshal. Totdat het scorebord plotseling toch gemaakt kon worden. Tempo kwam na de onderbreking sterk terug tot 19-21, maar twee afstandsschoten van KCC velden het vonnis. In de laatste seconden werd het zelfs nog 19-24.

Doelpuntenmakers Tempo: Edwin van der Weijde (8x), Jelle Steenbeek (5x), Tom Steenbeek (3x), Elma Schreuder (2x), Martin Steenbeek (1x).

Hieronder kun je de samenvatting van Tempo - KCC bekijken, evenals de televisie-interviews met Jorrit de Grutter, Marjolein Vonk (beiden Tempo) en Erik Wolsink (KCC).