Zoekresultaten

Je zocht naar . Gevonden resultaten: 44743

Kort geding tegen metamorfose De Aarhof: ‘Gemeente helpen met betere deal’

Vandaag - 'Wij hebben een kort geding aangespannen tegen de gemeente Alphen aan den Rijn, maar eigenlijk staan we aan dezelfde kant.' Met die woorden hoopt omwonende Lacko Benedek duidelijk te maken dat zijn alternatieve plan voor winkelcentrum De Aarhof beter is dan de huidige verbouwplannen. Beide partijen troffen elkaar daarover maandag bij de Haagse rechtbank.

Lees verder...


Sportweekend: AZC-broers verliezen van vader, vrouwenvoetbalteams goed gestart

Vandaag - Het Ravijn heeft afgelopen weekend maar weer eens aangetoond waarom het de angstgegner is van AZC Alphen. De waterpolo-eredivisionist ging met 17-15 kopje onder in Nijverdal.

Lees verder...


Bestuurder van crossmotor opgepakt na achtervolging in Alphen aan den Rijn

Vandaag - Een bestuurder van een crossmotor heeft het zondagavond behoorlijk bont gemaakt toen hij met flinke snelheden door het centrum van Alphen aan den Rijn reed. Na een achtervolging wisten agenten de bestuurder aan te houden.

Lees verder...


Weekend vol met wegwerkzaamheden: N11, N207 én A12 op de schop

Vandaag - Wie aankomend weekend met de auto op pad wil, doet er goed aan om de route zorgvuldig uit te stippelen. De N11 gaat voor werkzaamheden dicht tussen Alphen aan den Rijn en Zoeterwoude-Rijndijk, de N207 tussen Boskoop en Waddinxveen is nog steeds afgesloten én er wordt gewerkt aan de A12.

Lees verder...


Deel van Boskoop zonder elektriciteit door stroomstoring

Vandaag - Een deel van Boskoop zat sinds maandagochtend zonder elektriciteit. De stroomstoring trof aansluitingen aan onder andere de Zijde, Roemer, Parklaan, Laag Boskoop en Hoogeveenseweg.

Lees verder...


Bewoner mishandeld en beroofd tijdens woningoverval aan Vliestroom

Vandaag - Een Alphenaar van 69 is vrijdag in zijn eigen huis geslagen en beroofd. Volgens de politie waren de twee daders op zoek naar de huisgenoot van de man.

Lees verder...


Schoonmaakactie Park Zegersloot op zaterdag 2 oktober

Gisteren - Door de versoepelingen van de coronamaatregelen is het voor de Vereniging Vrienden Park Zegersloot (VVPZ) weer mogelijk om de jaarlijkse grootschalige schoonmaakactie te organiseren. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 2 oktober. Er kan dan gewerkt worden om het park ook in het najaar schoon te krijgen.

Lees verder...


Voetbalweekend: tranen bij BSC ‘68, Alphense Boys en Alphia winnen, ARC verliest

Gisteren - Voor vrijwel alle amateurvoetballers stond dit weekend de eerste competitiewedstrijd sinds vorig jaar oktober op het programma. Het werd Jelle Verhoeff van BSC '68 na afloop allemaal even te veel.

Lees verder...


Omroep

25 september 2021 -

Bekijk deze pagina


Alle tussenstanden en uitslagen in amateurvoetbal dit weekend

25 september 2021 - Iedere zaterdag- en zondagmiddag (14.00-18.00 uur) kun je op Studio Alphen luisteren naar het radioprogramma Sport Lokaal met live verslag van lokale voetbalwedstrijden.

Lees verder...


Machiel van der Schoot moet blog verwijderen na beschuldiging ‘witteboordencrimineel’ bij golfclub

25 september 2021 - De lokale website Alphens.nl moet een bericht over de Alphense golfclub Zeegersloot verwijderen en rectificeren. Dat heeft de rechter vrijdag in een kort geding bepaald.

Lees verder...


Vanaf 13 december ieder kwartier een trein tussen Leiden en Utrecht tijdens de spits

24 september 2021 - Vanaf maandag 13 december rijden er in en rond de spits vier treinen per uur op het traject tussen Leiden en Utrecht. Tussen 06.00 en 10.00 uur en tussen 15.00 en 20.00 uur worden er twee extra sprinters per uur ingezet.

Lees verder...


Deze sportwedstrijden zijn dit weekend te volgen bij Studio Alphen

24 september 2021 - Studio Alphen doet dit weekend uitgebreid verslag van het lokale amateurvoetbal op radio, televisie en internet.

Lees verder...


Woningoverval aan Vliestroom in Alphen aan den Rijn

24 september 2021 - Twee overvallers zijn vrijdagochtend een flatwoning aan de Vliestroom in Alphen aan den Rijn binnengedrongen. Eenmaal binnen hebben ze persoonlijke eigendommen meegenomen. Dat meldt Omroep West, mediapartner van Studio Alphen.

Lees verder...


Coronatoegangsbewijs vanaf morgen verplicht: gemeente zegt weigeraars aan te pakken

24 september 2021 - Vanaf zaterdag is het verplicht om een coronatoegangsbewijs te laten zien bij bezoek aan onder meer een bioscoop, theater, evenement of een horecagelegenheid. De gemeente Alphen aan den Rijn zegt ondernemers die het controleren van gasten aan de deur principieel weigeren hard aan te pakken.

Lees verder...


Historische wedstrijd HCA, hockeymannen met opgeven hoofd uit bekertoernooi

24 september 2021 - Een historisch moment voor hockeyclub Alphen donderdagavond. In het prestigieuze Gold Cup-bekertoernooi speelde het vlaggenschip van de mannenafdeling voor het eerst in de geschiedenis tegen een ploeg uit de Promotieklasse, het op één na hoogste niveau van Nederland.

Lees verder...


Vijf wijken in beeld om als eerste aardgasvrij te worden

24 september 2021 - Het gemeentebestuur wil vijf verkenningsgebieden aanwijzen in de gemeente Alphen aan den Rijn waar onderzocht gaat worden wat de beste manier is om van het aardgas af te komen. Het uiteindelijke doel is om in 2050 de gehele gemeente van het aardgas af te hebben.

Lees verder...


Bar Amsterdam en Schatjes houden de deuren voorlopig nog gesloten

23 september 2021 - Bar Amsterdam en Schatjes hebben besloten om de deuren nog niet te openen voor gasten, zodra de coronamaatregelen op zaterdag 25 september verder worden versoepeld. Ondanks meerdere versoepelingen blijft de verplichte sluitingstijd van horecagelegenheden nog op middernacht staan. De Alphense uitgaansgelegenheden eerder op de avond openen zou te veel overlast voor de naastgelegen restaurants met zich meebrengen.

Lees verder...


Bakkerij Visser breidt pand in Alphen uit: ‘We beginnen uit ons jasje te groeien’

23 september 2021 - Het pand van Bakkerij Visser aan de Tankval in Alphen aan den Rijn wordt flink uitgebreid. De bakkerij heeft onlangs een stuk grond gekocht van de gemeente Alphen aan den Rijn, waar een nieuw deel aan het bestaande gebouw zal worden toegevoegd.

Lees verder...


Politie doorzoekt Aarlanderveense woning in onderzoek naar handel in drugs

23 september 2021 - De politie heeft woensdag een woning in Aarlanderveen doorzocht in een onderzoek naar handel in verdovende middelen. Ook in andere plaatsen zijn panden doorzocht, in Leiden werd daarbij een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van handel in verdovende middelen en witwassen.

Lees verder...


Sunset Beachbar naast Zegerplas sluit op 3 oktober voor winterrust

23 september 2021 - De Sunset Beachbar sluit naar verwachting op zondag 3 oktober. De nieuwe horecagelegenheid vertrekt, om volgend voorjaar de deuren weer te openen naast de Zegerplas.

Lees verder...


Alphense verdachte van fraude met vaccinatiebewijzen vrijgelaten

23 september 2021 - De 20-jarige man uit Alphen aan den Rijn die begin deze week werd gearresteerd op verdenking van fraude met vaccinatiebewijzen, is woensdag vrijgelaten. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) aan Omroep West, mediapartner van Studio Alphen. De man blijft wel verdachte in de zaak.

Lees verder...


Historisch voetbalbesluit: eerste elftal AVV Alphen naar zaterdag

22 september 2021 - Het eerste elftal van AVV Alphen gaat volgend seizoen op zaterdag voetballen. Tijdens een extra algemene ledenvergadering stemden woensdagavond 39 mensen voor de overstap. Er waren drie tegenstemmen.

Lees verder...


Politie vindt berg spullen naast Koudekerksebrug en zoekt eigenaren

22 september 2021 - De politie heeft een enorme hoeveelheid huisraad en sieraden gevonden bij de Koudekerksebrug. De spullen zijn waarschijnlijk van diefstal afkomstig.

Lees verder...


Alphenaar (25) aangehouden voor beschieten woning in België

22 september 2021 - Een 25-jarige man uit Alphen aan den Rijn wordt verdacht van het beschieten van een woning in de buurt van Antwerpen. De Alphenaar is dinsdagochtend aangehouden.

Lees verder...


Geen treinen tussen Alphen en Bodegraven vanwege defecte spoorbrug

22 september 2021 - Er reden een deel van de woensdagmiddag geen treinen tussen Alphen aan den Rijn en Bodegraven. Een defecte spoorbrug op het traject was oorzaak van de storing.

Lees verder...


Brandstichting in woning aan Maatschouw in Boskoop, politie doet onderzoek

22 september 2021 - In een woning aan de Maatschouw in Boskoop is in de nacht van dinsdag op woensdag brand uitgebroken. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken.

Lees verder...


Politie is op zoek naar eigenaren van deze gestolen sieraden

22 september 2021 - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een verdachte aangehouden die op een gestolen fiets reed. Bij hem zijn ook twee sieraden aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn.

Lees verder...


Test- en priklocatie GGD worden samengevoegd in Alphen aan den Rijn

22 september 2021 - GGD Hollands Midden gaat de vaccinatie- en testlocatie in Alphen aan den Rijn samenvoegen. Vanaf vrijdag 1 oktober moeten mensen zich zowel kunnen laten testen als vaccineren bij tennisvereniging Nieuwe Sloot.

Lees verder...


Bekervoetbal: Alphense Boys Zaterdag als derde ploeg ronde verder

22 september 2021 - Alphense Boys Zaterdag heeft zich geschaard bij Alphia en Koudekerk. Deze drie - van de negen eerste elftallen uit de gemeente Alphen aan den Rijn - hebben zich via de poulefase geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi.

Lees verder...


Coronacijfers Alphen aan den Rijn: vorige week twee ziekenhuisopnames

21 september 2021 - Vorige week zijn twee inwoners uit de gemeente Alphen aan den Rijn met het coronavirus opgenomen in een ziekenhuis. Een week eerder registreerde GGD Hollands Midden geen nieuwe ziekenhuisopnames binnen de gemeentegrenzen.

Lees verder...


GGD gaat twee prikbussen inzetten in Alphen aan den Rijn: ‘Fijnmazig maatwerk’

21 september 2021 - Ondanks dat Alphen aan den Rijn beschikt over een grote vaccinatielocatie, gaat GGD Hollands Midden toch twee prikbussen inzetten. Bij zalencentrum De Bron aan de Troubadourweg en naast naast snackbar Ouderwets Sam Sam bij de Rijnstreekhal staat vanaf volgende week iedere week een prikbus.

Lees verder...


Studio Alphen Politiek: sluitende gemeentebegroting en onderzoek naar bibliotheken

21 september 2021 - In de Studio Alphen Politiek Podcast deze keer aandacht voor de gemeentebegroting, de nieuwe partners voor de huishoudelijke hulp in de gemeente Alphen aan den Rijn en een onderzoek naar de exploitatie van de bibliotheken.

Lees verder...


Musicalkoor Summertime komt met workshop voor beginners: ‘Ervaring niet vereist’

21 september 2021 - Musicalkoor Summertime uit Alphen aan den Rijn organiseert binnenkort een workshop voor beginners. Deelnemers leren in korte tijd een meerstemmig nummer zingen.

Lees verder...


Alphenaar (20) opgepakt voor fraude met vaccinatiebewijzen

20 september 2021 - Een 20-jarige man uit Alphen aan den Rijn is opgepakt op verdenking van fraude met vaccinatiebewijzen. GGD GHOR Nederland deed maandag aangifte tegen de Alphenaar, die later op dezelfde dag werd aangehouden.

Lees verder...


Sportweekend: AZC, Tempo, HCA en Alphense Boys O21 winnen opnieuw

20 september 2021 - De waterpolotopper in de eredivisie tussen landskampioenkandidaten AZC Alphen en UZSC Utrecht is afgelopen weekend door AZC gewonnen. Het werd 13-5, mede dankzij een ijzersterke tweede en vierde periode.

Lees verder...


Harmonie Arti werkt met projectorkest in zeven repetities naar kerstconcert

20 september 2021 - Harmonie Arti is op zoek naar muzikanten voor het nieuwe projectorkest Goud Arti. In zeven repetities wordt een kerstconcert ingestudeerd dat in De Lichtkring in Alphen aan den Rijn moet worden opgevoerd.

Lees verder...


Boomkwekerijmuseum zoekt nieuwe objecten voor de collectie

20 september 2021 - Het Boomkwekerijmuseum is op zoek naar nieuwe objecten om toe te voegen aan de collectie. Spullen die mensen vinden op zolder, in de kelder of de schuur kunnen op zaterdag 2 oktober worden ingeleverd bij het museum.

Lees verder...


Rob Ackx uit Boskoop benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

20 september 2021 - Rob Ackx uit Boskoop is maandag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ackx ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Liesbeth Spies tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van Stichting Security Expert Register Nederland (SERN).

Lees verder...


Vier nieuwe duofietsen voor Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn

20 september 2021 - Met vier nieuwe duofietsen voor Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn beschikt de stichting nu over twaalf duofietsen. De uitbreiding is mogelijk gemaakt door Zorg en Zekerheid, die de fietsen zaterdag overhandigde.

Lees verder...


Alphense Boys dendert over VOC heen

19 september 2021 - Zeventig minuten lang domineren heeft Alphense Boys zondag een 5-1 zege opgeleverd tegen VOC. Alleen gedurende een minuut of twintig in de tweede helft wist Alphense Boys even niet waar ze het zoeken moest. Het werd 3-1 en bijna 3-2, maar dat tweede Rotterdamse doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Lees verder...


ARC verzuimt wedstrijd op slot te gooien en verliest zelfs

19 september 2021 - Een domper voor ARC. Na de eerste twee wedstrijden met 1-0 te hebben gewonnen, verloor ARC zaterdag voor de tweede keer op rij met 2-1.

Lees verder...


Ravage na ongeluk op Prins Bernhardlaan: bestuurder vlucht en wordt opgepakt

19 september 2021 - De bestuurder van een witte Tesla is er zaterdagavond na een harde frontale botsing vandoor gegaan. Het ongeluk gebeurde op de Prins Bernhardlaan in Alphen aan den Rijn. Ondanks dat de wagen flink gehavend was, ging de man al rijdend op de vlucht.

Lees verder...


Bekervoetbal: Koudekerk en Alphia ronde verder, Alphense Boys dicht bij

19 september 2021 - Koudekerk en Alphia hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van het bekertoernooi. Beide teams eindigden met zeven punten uit drie duels bovenaan in hun poule.

Lees verder...


Gemeente niet blij met kersverse supermarkt in Boskoop en onderzoekt juridische stappen

17 september 2021 - Aan de Puttelaan in Boskoop is deze week een nieuwe supermarkt geopend, en daar is de gemeente Alphen aan den Rijn allesbehalve blij mee. Er worden zelfs juridische vervolgstappen onderzocht om de supermarkt weer weg te krijgen.

Lees verder...


Woningoverval aan Barnsteenstraat in Alphen: twee verdachten opgepakt

17 september 2021 - In een woning aan de Barnsteenstraat in Alphen aan den Rijn heeft vrijdagmiddag een overval plaatsgevonden. Kort daarna wisten agenten twee verdachten op te pakken.

Lees verder...


Fietsster belandt onder vrachtwagen en raakt gewond in Koudekerk aan den Rijn

17 september 2021 - Een fietsster is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval in Koudekerk aan den Rijn, waarbij ze onder een vrachtwagen terechtkwam. Het ongeval gebeurde aan de Dorpsstraat, nabij de kruising met de Koudekerksebrug.

Lees verder...


Rolstoeltennisster Diede de Groot gehuldigd bij ‘haar’ Nieuwe Sloot

17 september 2021 - Diede de Groot is vrijdag in het zonnetje gezet bij tennisvereniging Nieuwe Sloot. Als eerste rolstoeltennisster heeft De Groot een zogeheten Golden Slam op haar naam geschreven, door in één kalenderjaar alle vier de grandslamtoernooien te winnen én goud te veroveren op de Paralympische Spelen.

Lees verder...


Treinverkeer in heel Nederland ligt stil door telefoniestoring

16 september 2021 - Een telefoniestoring heeft donderdagavond het volledige treinverkeer in Nederland stilgelegd. De NS meldt dat de treinen inmiddels weer gaan rijden.

Lees verder...


Politie wijst scholieren op verbod van gebruik telefoon op de fiets

16 september 2021 - Politie Alphen aan den Rijn vraagt aandacht voor het verbod op het vasthebben van een mobiele telefoon op de fiets. Nu de scholen weer zijn begonnen, lijkt menig scholier het verbod aan de laars te lappen.

Lees verder...


‘Spanning op regionale arbeidsmarkt nadert topniveau van voor de coronapandemie’

16 september 2021 - In de regio Holland Rijnland daalde het aantal WW-uitkeringen in de afgelopen maanden met bijna 23 procent ten opzichte van vorig jaar. Versoepelingen van coronamaatregelen en economische groei zorgen voor spanning op de arbeidsmarkt, waardoor werkgevers vaker moeite hebben om vacatures te vervullen.

Lees verder...


Plastic plantenpotten worden gerecycled in Boskoop: ‘Voorheen gingen de potten gewoon bij het afval’

16 september 2021 - Spullen hergebruiken wordt steeds belangrijker. Daarnaast stijgt ook de maatschappelijke vraag daarnaar. Telermaat, een Boskoopse leverancier voor de boomkwekerij is dan ook één van de vele bedrijven waar het hergebruiken van spullen steeds vanzelfsprekender is.

Lees verder...


GGD ziet toestroom van mensen die coronavaccin willen: ‘Verdubbeling van prikken met Janssen-vaccin’

16 september 2021 - GGD Hollands Midden ziet deze week een toeloop van het aantal mensen dat voor een coronavaccin komt. Zo worden er twee keer zoveel prikken met het Janssen-vaccin gezet.

Lees verder...


Voorlopig geen ozb-verhoging voor woningen in gemeente Alphen aan den Rijn

15 september 2021 - De onroerendezaakbelasting (ozb) voor woningen wordt in de gemeente Alphen aan den Rijn voorlopig niet verhoogd. Wethouder Kees van Velzen (CDA) stelde dat eerder voor om zo ook in de toekomst een sluitende gemeentebegroting te kunnen garanderen, maar de raad wil het onderwerp over de verkiezingen van volgend jaar maart heen tillen.

Lees verder...


Studenten mboRijnland krijgen les in videosolliciteren om stageplek te vinden

15 september 2021 - Studenten van mboRijnland krijgen voortaan les in videosolliciteren. Dat moet ervoor gaan zorgen dat ze makkelijker een stageplek vinden. Het komt nog veel voor dat studenten worden afgewezen, op basis van hun sollicitatiebrief. En dat terwijl ze juist wél geschikt zijn. Met het videosolliciteren denkt mboRijnland de kansen om stageplekken te vinden te vergroten.

Lees verder...


Gemeente zet in op seniorenwoningen aan Bosparkweg en Klompenmaker

15 september 2021 - Het college van burgemeester en wethouders wil nieuwe seniorenwoningen realiseren aan de Bosparkweg en de Klompenmaker in Alphen aan den Rijn. Op beide locaties moeten senioren lange tijd kunnen wonen, omdat zij daar ook zorgondersteuning kunnen krijgen.

Lees verder...


Overzicht oefenvoetbal: alle uitslagen en wedstrijdschema’s op een rij

15 september 2021 - In dit overzicht hebben we alle oefenwedstrijden en uitslagen in het lokale amateurvoetbal op een rijtje gezet in aanloop naar de start van de voetbalcompetities.

Lees verder...


Bar Amsterdam en Schatjes binnenkort weer open? Dat is allesbehalve zeker

14 september 2021 - Discotheken en nachtclubs mogen vanaf zaterdag 25 september weer gasten ontvangen, al moeten ze voorlopig nog wel om 00.00 uur weer dicht. Dat heeft demissionair premier Mark Rutte (VVD) dinsdagavond bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Een goede oplossing lijkt het niet te zijn voor de twee discotheken in het Alphense centrum.

Lees verder...


Anderhalvemetermaatregel verdwijnt op 25 september, maar nog niet alles gaat terug naar normaal

14 september 2021 - Vanaf zaterdag 25 september vervalt de anderhalvemetermaatregel in Nederland. Dat maakte demissionair premier Mark Rutte (VVD) dinsdagavond bekend tijdens een persconferentie. Op die zaterdag staat verder een reeks aan versoepelingen gepland.

Lees verder...


Studio Alphen Politiek: wel of geen woningbouw naast Swaenswijkbrug?

14 september 2021 - Wat is het belangrijkste politieke nieuws van de afgelopen week? Dat komt elke week voorbij in de Studio Alphen Politiek Podcast.

Lees verder...


Coronacijfers in gemeente Alphen aan den Rijn blijven stabiel

14 september 2021 - Het aantal nieuwe coronabesmettingen in de gemeente Alphen aan den Rijn was afgelopen week nagenoeg gelijk aan de week ervoor. Vorige week testten 70 mensen positief op het coronavirus, een week eerder waren dat er 72. Dat blijkt uit de weekcijfers van GGD Hollands Midden.

Lees verder...


Gewonde bij aanrijding op Eikenlaan in Alphen aan den Rijn

14 september 2021 - Twee auto's zijn dinsdagochtend op elkaar geknald aan de Eikenlaan in Alphen aan den Rijn. Volgens 112HM.nl is een van de inzittenden gewond geraakt en overgebracht naar een ziekenhuis.

Lees verder...


Horecabazen niet van plan gasten te checken bij binnenkomst: ‘Het voelt voor ons als achteruitgang’

14 september 2021 - Het kabinet kondigt dinsdagavond hoogstwaarschijnlijk een aantal versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Zo hoeven Nederlanders niet langer anderhalve meter afstand te houden, maar tegelijkertijd wordt het onder andere in de horeca verplicht een coronatoegangsbewijs te laten zien.

Lees verder...


Alphense tijdcapsule Hoorn des Tijds wordt na 25 jaar geopend

14 september 2021 - Na vijfentwintig jaar wordt het kunstwerk Hoorn des Tijds weer opengemaakt. Het gevaarte naast Poppodium MAX is een grote tijdcapsule, die in 1996 werd gevuld en afgesloten. Op 1 oktober wordt de hoorn geopend door kunstenaar Frits Garenfeld en wethouder Erik van Zuylen (GroenLinks).

Lees verder...


De Voetbalkantine: Eli Wattimury en Frits Swart

14 september 2021 - Iedere tweede maandag van de maand is De Voetbalkantine te horen op Studio Alphen. Tussen 20.00 en 21.00 uur wordt door sportverslaggever Peter Fase met gasten uit de Alphense voetbalwereld de lokale actualiteit in het amateurvoetbal doorgenomen. Iedere uitzending vindt plaats vanuit een andere voetbalkantine.

Lees verder...


Winfried Ponsioen namens CDA gemeenteraad in, Helma van der Louw op plek 2 bij verkiezingen

13 september 2021 - Winfried Ponsioen lijkt zijn debuut te gaan maken in de gemeenteraad na de verkiezingen volgend jaar maart. De oprichter van het bekende Alphense bedrijf Ponsioen Installatietechniek staat op plek drie van de kandidatenlijst van het CDA.

Lees verder...


Politie beukt woning in terwijl bewoner nietsvermoedend in kerk zit

13 september 2021 - De politie heeft zondagochtend de voordeur van een woning ingebeukt omdat de bewoner niet open deed. Bij binnenkomst bleek de bewoner helemaal niet thuis te zijn, maar nietsvermoedend in de kerk te zitten.

Lees verder...


Sportweekend: goede competitiestart AZC, Tempo en HCA; Alphense Boys O21 stunt tegen Vitesse

13 september 2021 - AZC Alphen, Tempo en de hockeymannen- en vrouwen van Alphen zijn dit weekend alle vier de competitie begonnen met een overwinning. Bij AZC debuteerde hoofdcoach Tim van Gulik met een 13-16 waterpolozege op ZPB uit Barendrecht.

Lees verder...


Alphense kermis blijkt op nieuwe locatie nog steeds in trek: ‘Wij zijn erg tevreden’

13 september 2021 - Tot en met woensdag staat de Alphense kermis op een nieuwe locatie: het parkeerterrein bij voetbalvereniging ARC. Die nieuwe plek lijkt in de smaak te vallen bij zowel bezoekers als kermisexploitanten.

Lees verder...


Iedere donderdag prikbus op Frederik van Eedenplein in Hazerswoude-Rijndijk

13 september 2021 - Vanaf deze week staat er iedere donderdag een prikbus van GGD Hollands Midden op het Frederik van Eedenplein. Mensen kunnen daar, zonder afspraak, terecht voor hun eerste coronavaccinatie.

Lees verder...


Alphense Boys zegt ‘dziękuję’ tegen eigen keeper voor gelijkspel

13 september 2021 - Met dank aan doelman Daniël Furtak heeft Alphense Boys zondag een punt uit het vuur gesleept tegen SDO. Een handvol fraaie reddingen van de Poolse sluitpost van Alphense Boys zorgde ervoor dat de bezoekers maar één tegendoelpunt incasseerden.

Lees verder...


ARC ‘niet om aan te gluren’ en verliest voor eerst deze competitie

13 september 2021 - 'De eerste helft was een blamage en daardoor verkloot je de wedstrijd', luidt de conclusie van ARC-trainer Mark Evers na de verloren competitiewedstrijd tegen FC 's-Gravenzande (2-1) van zaterdag.

Lees verder...


Bekervoetbal: zes ploegen hebben zicht op volgende ronde

13 september 2021 - Alphia, Aarlanderveen, Zwammerdam en Koudekerk kunnen zich volgende week zaterdag plaatsen voor de tweede ronde van de districtsbeker.

Lees verder...


Prijs van 250.000 euro van Postcode Loterij valt in Alphense Zeeheldenbuurt

13 september 2021 - Een aantal inwoners van de Zeeheldenbuurt in Alphen aan den Rijn heeft een goed weekend achter de rug. Op de postcode 2404AK viel een prijs van de Nationale Postcode Loterij van maar liefst 250.000 euro.

Lees verder...


‘Bewoners van Polenhotel in Boskoop worden aan hun lot overgelaten’

13 september 2021 - 'Het is één grote puinzooi.' Dat zegt Bart van Kent, Tweede Kamerlid van de SP, over een 'Polenhotel' aan het Westpark in Boskoop. Arbeidsmigranten slapen daar in kamers waar geen ramen in zitten en schimmel aan het plafond hangt. Bovendien hebben ze weinig woonruimte en betalen ze te hoge huurprijzen, vindt Van Kent. 'Dit soort schrijnende situaties moet worden beëindigd.'

Lees verder...


Als eerste rolstoeltennisster ter wereld wint Diede de Groot ‘golden slam’

12 september 2021 - Het winnen van een golden slam. Het was voor rolstoeltennissters tot nog toe onmogelijk. Maar de eerste de beste keer dat het praktisch gezien kon was, slaagt Diede de Groot erin 'm te grijpen: in één kalenderjaar alle vier de grandslamtoernooien winnen én goud veroveren op de Paralympische Spelen.

Lees verder...


Ilounga Pata maakt debuut Keuken Kampioen Divisie bij TOP Oss

11 september 2021 - Ilounga Pata heeft vrijdagavond zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie gemaakt. Tien minuten voor tijd mocht de 20-jarige voetballer namens TOP Oss invallen tegen ADO Den Haag.

Lees verder...


Deze sportwedstrijden zijn dit weekend te volgen bij Studio Alphen

10 september 2021 - Studio Alphen doet dit weekend uitgebreid verslag van het lokale amateurvoetbal op radio, televisie en internet.

Lees verder...


Bestuur en spelers AVV Alphen willen naar zaterdagvoetbal, extra ALV in september

10 september 2021 - Ondanks dat in twee algemene ledenvergaderingen in 2019 en 2020 besloten is dat het eerste elftal van AVV Alphen niet overstapt naar het zaterdagvoetbal, ligt diezelfde vraag op woensdag 23 september voor de derde keer binnen afzienbare tijd op tafel.

Lees verder...


Eerste fase nieuwbouw Rode Dorp bereikt hoogste punt

10 september 2021 - De eerste fase van de vernieuwing van het Rode Dorp in Alphen aan den Rijn vordert gestaag. Donderdag werd de laatste top op zijn plek gehesen, waarmee alle nieuwbouwwoningen in de eerste fase het hoogste punt hebben bereikt.

Lees verder...


Brian Bor levert spullen in bij Aarlanderveen

10 september 2021 - Brian Bor maakt niet langer deel uit van de hoofdmacht van Aarlanderveen. De 21-jarige verdediger is het plezier in selectievoetbal, met de bijbehorende trainingsintensiteit, verloren.

Lees verder...


Piet Jansen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

09 september 2021 - Piet Jansen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Jansen ontving zijn koninklijke onderscheiding donderdagmiddag uit handen van burgemeester Liesbeth Spies, tijdens zijn afscheidsbijeenkomst van de Stichting voor Christelijk Onderwijs in Alphen aan den Rijn.

Lees verder...


Alphense bieb genomineerd voor Beste Bibliotheek van Nederland

09 september 2021 - De bibliotheek in het centrum van Alphen aan den Rijn is genomineerd voor de prijs Beste Bibliotheek van Nederland, die wordt uitgereikt door het Bibliotheekblad en Stichting NBD Biblion. Samen met bibliotheken in Budel, Nootdorp, Kerkrade en Venlo maakt de Alphense bieb kans op de prijs.

Lees verder...


Tempo heeft nieuwe kantine en kleedkamers

08 september 2021 - De nieuwe kantine met aangrenzende kleedkamers van korfbalvereniging Tempo is gereed. Na ruim een jaar bouwen is het vernieuwde onderkomen afgelopen weekend opgeleverd.

Lees verder...


Hugo Botermans maakt transfer binnen Keuken Kampioen Divisie

08 september 2021 - Hugo Botermans vervolgt zijn voetbalcarrière bij Excelsior Rotterdam. De voetbalclub uit de Keuken Kampioen Divisie heeft de 21-jarige oud-spits van Alphense Boys transfervrij overgenomen van ADO Den Haag.

Lees verder...


Tóch avondvierdaagse in Hazerswoude, en wel volgende week al

08 september 2021 - Op het laatste nippertje gaat er toch een avondvierdaagse in Hazerswoude-Dorp georganiseerd worden.

Lees verder...


Kerk Centraal: Kjeld Wijma en Tineke de Jong

08 september 2021 - Iedere vierde maandag van de maand is het kerkelijk interviewprogramma Kerk Centraal te beluisteren op radio bij Studio Alphen.

Lees verder...


Weekeinde lang geen treinverkeer van en naar Alphen en Boskoop eind oktober

08 september 2021 - Op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 oktober rijden er geen treinen van en naar Alphen aan den Rijn en Boskoop.

Lees verder...


Meer dan 180 optredens tijdens Gluren bij de Buren

07 september 2021 - Afgelopen zondag stond Gluren bij de Buren weer op het programma. Op 62 verschillende plekken in de gemeente Alphen aan den Rijn gaven meer dan 180 muzikanten optredens.

Lees verder...


Inenten met coronavaccin kan vanaf volgende week in Boskoop en Hazerswoude

07 september 2021 - Wie zich nog wil laten inenten tegen het coronavirus kan dat vanaf volgende week ook laten doen in Boskoop en Hazerswoude-Rijndijk. De GGD parkeert in beide dorpen een prikbus om de vaccinatiedrempel te verlagen.

Lees verder...


Jongen met mes bedreigd op Alphense Zadelmaker

07 september 2021 - Op de Zadelmaker in Alphen aan den Rijn is een jongen afgelopen vrijdag met een mes bedreigd.

Lees verder...


Amanda Hopmans en Nieuwe Sloot trots op ‘gouden’ Diede de Groot: ‘Grote droom en doel bereikt’

06 september 2021 - 'Hartstikke blij' en 'supertrots'. Dat is het gevoel dat overheerst bij Amanda Hopmans, Gerben de Groot en Diede de Groot zelf na de dubbele gouden medaille die ze afgelopen weekeinde heeft veroverd op de Paralympische Spelen in Tokio (Japan).

Lees verder...


Geen treinen Alphen - Bodegraven en Alphen - Boskoop

06 september 2021 - Er hebben maandag driekwartier lang geen treinen gereden tussen Alphen aan den Rijn en Bodegraven en tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop. Een seinstoring was de boosdoener.

Lees verder...


Eerste elektrische binnenvaartschip in Nederland vaart dagelijks van Alphen naar Moerdijk

06 september 2021 - Voor het eerst vaart in Nederland een elektrisch binnenvaartschip. En Alphen aan den Rijn heeft de primeur. Alphenaar, zoals het e-schip heet, is maandag voor het eerst van Alphen naar Moerdijk gevaren.

Lees verder...


Alphense Boys vergeet zichzelf te belonen en moet toch blij zijn met punt

06 september 2021 - De beloning waar Alphense Boys op basis van de kansen- en veldverhouding recht op had tegen TAC '90, bleef zondag uit. Het werd 2-2, terwijl Alphense Boys mogelijkheden zat had om meer doelpunten te maken.

Lees verder...


Hoogenboom helpt ARC aan tweede 1-0 zege op rij

06 september 2021 - Voor de tweede week op rij heeft ARC een competitiewedstrijd met 1-0 gewonnen. Werd vorige week Jodan Boys met minimaal verschil geklopt, zaterdag moest Achilles Veen eraan geloven.

Lees verder...


Na stijging vorige week dalen coronacijfers in gemeente Alphen weer

06 september 2021 - Het aantal nieuwe coronabesmettingen in de gemeente Alphen aan den Rijn is afgelopen week weer gedaald na de stijging van vorige week. 72 mensen testten positief op het coronavirus, een week eerder waren dat er 113.

Lees verder...


Moluks monument in Alphen onthuld: ‘Gedenkplek voor volgende generaties’

05 september 2021 - Het Moluks monument in Alphen aan den Rijn, ter nagedachtenis en als eerbetoon aan de eerste generatie Molukkers die zeventig jaar geleden in Nederland aankwam, is zaterdag onthuld. Dat gebeurde op traditionele wijze, met dagvullend programma, bijpassende kleding en eten.

Lees verder...


Overzicht bekervoetbal: Alphia, Aarlanderveen, Zwammerdam en Floreant winnen

04 september 2021 - Alphia, Aarlanderveen, Zwammerdam en Floreant hebben zaterdag hun eerste bekerwedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen gewonnen. Zij waren te sterk voor respectievelijk De Jonge Spartaan (1-0), GSV (5-1), PGS/VOGEL (4-2) en Quintus (3-0).

Lees verder...


Alphense coureurs emotioneel door Formule 1-race op Zandvoort: ‘Ongehoord magnifiek’

04 september 2021 - Nederland heeft er 36 jaar lang op moeten wachten, maar zondag net na 15.00 uur is het echt zover. De lampen gaan dan uit, de snelste coureurs ter wereld trappen hun gaspedaal in en de Grand Prix van Zandvoort is officieel onderweg. Bij drie Alphense racecoureurs, die het circuit op hun duimpje kennen, maakt de terugkeer van het Formule 1-circus een hoop emoties los.

Lees verder...


1/448 |  1 2 3 >  Last ›