Zoekresultaten

Je zocht naar . Gevonden resultaten: 44334

Vrachtwagenverbod op Loeteweg in Hazerswoude-Dorp komt te vervallen

Gisteren - Het vrachtwagenverbod op de Loeteweg in Hazerswoude-Dorp komt te vervallen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. In plaats daarvan wordt er eenrichtingsverkeer op de weg ingesteld.

Lees verder...


Dierenambulance hoopt 40.000 euro op te halen voor tegenvallers bij verbouwing

Gisteren - De Alphense Dierenambulance is een crowdfundactie gestart om hun nieuwe pand in orde te maken. Het budget leek dankzij verschillende donaties afdoende te zijn, maar de organisatie is op verschillende gebreken in het pand gestuit.

Lees verder...


Voetballers mogen vanaf zaterdag weer échte wedstrijden spelen: ‘Bij ons staan ze te trappelen’

Gisteren - Vanaf zaterdag zijn amateursportwedstrijden weer toegestaan. Alphense Boys heeft op die dag de primeur te pakken in de gemeente Alphen aan den Rijn, met een wedstrijd tegen Rohda '76.

Lees verder...


Vrijwillig aanmelden voor Janssen-vaccin kan vanaf woensdag

22 juni 2021 - Vanaf woensdag kan iedereen van 18 jaar of ouder zich vrijwillig aanmelden voor een Janssen-vaccin. GGD Hollands Midden laat weten dat de prikken vanaf 25 juni worden gezet op de vaccinatielocaties in Leiderdorp, Leiden, Gouda en Bergambacht.

Lees verder...


Vuilniswagen dumpt afval op straat vanwege mogelijke brand

22 juni 2021 - Een vuilniswagen heeft dinsdagmiddag een flinke lading afval op straat gedumpt in Alphen aan den Rijn. Een bewuste keuze van de chauffeur, omdat er mogelijk brand in het afval was ontstaan.

Lees verder...


Nachthoreca weer open: ‘We kunnen niet stoppen met glimlach van ons gezicht halen’

22 juni 2021 - Na vijftien maanden dicht geweest te zijn, mogen uitgaansgelegenheden Bar Amsterdam en Schatjes de deuren weer openen voor het publiek. 'We kunnen niet meer stoppen met de glimlach van ons gezicht halen. '

Lees verder...


Natuurlijk Alphen: wormenhotel, Nieuwkoopse Plassen en raapzaad in Gouwebos

22 juni 2021 - Het radioprogramma Natuurlijk Alphen van Studio Alphen etaleert al het moois dat de natuur in en rond de gemeente Alphen aan den Rijn te bieden heeft.

Lees verder...


Fietsend over kwekerijen tijdens aangepaste Open Kwekerijdag in Boskoop

22 juni 2021 - Kwekerijen in Boskoop en omgeving waren afgelopen zaterdag het decor van veel fietsers. Tijdens een aangepaste editie van de Open Kwekerijdag konden geïnteresseerden een kijkje nemen bij kwekerijen, door een uitgestippelde route te fietsen.

Lees verder...


In- en uitchecken op veel treinstations niet mogelijk door storing

22 juni 2021 - Op zeker zeventien treinstations in de provincie Zuid-Holland is het voor reizigers niet mogelijk om in en uit te checken. Dat is ook op het station in Alphen aan den Rijn het geval. Dat meldt Omroep West, mediapartner van Studio Alphen.

Lees verder...


Bar Amsterdam en Schatjes openen vrijdagnacht de deuren weer

21 juni 2021 - Bar Amsterdam en Schatjes openen vrijdagnacht de deuren weer voor het publiek. Het is voor beide uitgaansgelegenheden ruim vijftien maanden geleden dat ze bezoekers hebben mogen ontvangen.

Lees verder...


Floor Vermeulen begonnen als burgemeester van Wageningen

21 juni 2021 - Floor Vermeulen is vrijdag geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Wageningen. De 36-jarige Boskoper was sinds 2015 gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland. 'Als burgemeester wil ik tussen de inwoners, verenigingen en bedrijven staan en kijken wat hen verbindt.'

Lees verder...


Aantal nieuwe coronabesmettingen in Alphen blijft dalen

21 juni 2021 - Afgelopen week testten 30 inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn positief op het coronavirus. Dat zijn minder nieuwe coronabesmettingen dan in de week ervoor, toen 43 mensen positief testten.

Lees verder...


Voetballen mag weer, hoe zien oefenprogramma’s in amateurvoetbal eruit?

21 juni 2021 - Vanaf aanstaande zaterdag zijn voetbalwedstrijden weer toegestaan. En ook is publiek welkom, mits bezoekers anderhalve meter afstand tot elkaar kunnen houden. Meteen op de eerste de beste dag dat het mag, staan er twee oefenduels op het programma: Alphense Boys Zaterdag - Rohda '76 en Zwammerdam - Jodan Boys O23.

Lees verder...


Actually Saturday: discotheken, voetbal en meer

20 juni 2021 - Actually Saturday is tijdelijk terug op de radio. Tot aan de zomervakantie presenteert Peter Trimp met wisselende sidekicks het satirische nieuwsprogramma op Studio Alphen.

Lees verder...


Zorgen over toenemende droogte: bekijk hier de kaarten van onze regio

20 juni 2021 - Ondanks het natte voorjaar en de heftige buien de afgelopen 24 uur zijn er nog steeds grote zorgen over droogte in de regio. Door de grote hoeveelheid regenval was de bodem begin mei en juni weliswaar vochtiger dan normaal, maar dat kan snel veranderen. Dat blijkt uit gegevens die Omroep West, mediapartner van Studio Alphen, heeft ontvangen van onderzoeksbureau HydroLogic, die ook laten zien waar en wanneer er droogte heerste.

Lees verder...


Gemeenteraad neemt wethouder Van Zuylen onder vuur, extra debat op komst

20 juni 2021 - Wethouder Erik van Zuylen (GroenLinks) ligt onder vuur in de gemeenteraad. Aanleiding is de volgens raadsleden slechte communicatie en participatie met inwoners over de regionale energiestrategie (RES).

Lees verder...


René Driesen ziet af van lijsttrekkerschap GroenLinks: ‘Wil de wijken in gaan’

20 juni 2021 - René Driesen wordt niet voor de derde keer op rij lijsttrekker van GroenLinks bij de gemeenteraadsverkiezingen. 'Ik vind dat het gezond is dat iemand anders de kar moet trekken', heeft de fractievoorzitter bij het partijbestuur te kennen gegeven.

Lees verder...


Kerkdienst Adventskerkerk zondag om 10.00 uur op televisie

19 juni 2021 - Sinds het begin van de coronapandemie zendt Studio Alphen iedere zondag een kerkdienst live uit op televisie. Deze week de Adventskerk in Alphen aan den Rijn.

Lees verder...


Start de motoren: licht op groen voor Trekkertrek Familiedag

19 juni 2021 - Goed nieuws voor alle liefhebbers van de Trekkertrek Familiedag: het tractor- en vrachtwagenfestijn in Koudekerk aan den Rijn lijkt door te kunnen gaan.

Lees verder...


Zoekactie naar vermiste vrouw, politiehelikopter vliegt boven Alphen

19 juni 2021 - In Alphen aan den Rijn is een zoekactie gaande naar een 44-jarige vrouw die vermist wordt. De dame is voor het laatst gezien aan de Dr. A.C. Sacharovlaan.

Lees verder...


Wat moeten belangrijkste thema’s zijn bij gemeenteraadsverkiezingen in 2022? GroenLinks en VVD aan het woord

19 juni 2021 - Volgend jaar maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De verkiezingsprogramma's, die schrijven de meeste politieke partijen dit voorjaar. In een serie radio-interviews vertellen de huidige fractievoorzitters in de gemeenteraad wat zij vinden dat de belangrijkste verkiezingsthema's zouden moeten gaan worden.

Lees verder...


Mondkapjesplicht verdwijnt op veel plekken, vrijwel alles mag weer op 1,5 meter afstand

18 juni 2021 - Vanaf zaterdag 26 juni verdwijnt op veel plekken de mondkapjesplicht. Dat heeft demissionair premier Mark Rutte vrijdagavond bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Alleen op plekken waar geen anderhalve meter afstand gehouden kan worden, zoals in het openbaar vervoer, blijft het voorlopig verplicht om een mondkapje te dragen.

Lees verder...


Toer voor Spieren: Alphenaren fietsen zaterdag in strijd tegen spierziekte ALS

18 juni 2021 - Zaterdag zetten fietsfanaten zich tijdens de Toer voor Spieren in om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte ALS. De eendaagse toertocht is 255 kilometer lang en leidt langs Aalsmeer, Aalst (Gelderland), Aalst (Noord-Brabant) en Vaals.

Lees verder...


Donovan Olivieira op valreep naar Alphia

18 juni 2021 - Alphia heeft op het laatste moment Donovan Olivieira toegevoegd aan de selectie voor volgend seizoen. De verdediger begon het seizoen in het eerste elftal van Alphense Boys, nadat de back was doorgeschoven van Alphense Boys Zaterdag naar het vlaggenschip op zondag. In de week voor aanvang van de start van de competitie leverde Oliviera zijn spullen in.

Lees verder...


Geen blauwalgen meer bij zwemstrandjes Zegerplas, laatste waarschuwing ingetrokken

18 juni 2021 - Ga je in de Alphense Zegerplas zwemmen, dan hoef je geen rekening meer te houden met blauwalgen. Nadat afgelopen maandag de blauwalgen-waarschuwing voor de zuidoever (T-steiger) werd ingetrokken, is dat sinds donderdag ook het geval bij de speelvijver (strand Wet 'n Wild The Social Club).

Lees verder...


Voor tweede weekend op rij N11 dicht, deze keer Alphen - Bodegraven

18 juni 2021 - De N11 is van vrijdag 20.00 uur tot zaterdag 14.00 uur in beide richtingen afgesloten tussen Alphen aan den Rijn (op- en afrit containerhaven Alpherium) en de aansluiting met de A12 bij Bodegraven.

Lees verder...


Trein gestrand tussen Alphen aan den Rijn en Gouda: treinverkeer ligt deels plat

17 juni 2021 - Op het treintraject tussen Alphen aan den Rijn en Gouda is donderdagmiddag een trein gestrand. Het treinverkeer tussen Boskoop en Gouda ligt op dit moment stil.

Lees verder...


Staatssecretaris Van Huffelen in gesprek met Alphense gedupeerden toeslagenaffaire

17 juni 2021 - Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (D66) heeft donderdag gepraat met negen gedupeerden van de toeslagenaffaire, die woonachtig zijn in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Lees verder...


Protest in Hazerswoude-Rijndijk: ‘Windmolentjes ja, windturbines nee’

17 juni 2021 - Inwoners van Hazerswoude-Rijndijk zijn woensdagavond de straat op gegaan om te protesteren tegen nieuwe windturbines. Vlak bij het dorp, naast de N11, ligt een zogeheten zoeklocatie waar in de toekomst mogelijk grote windturbines verrijzen.

Lees verder...


Poging straatroof bij station in Alphen aan den Rijn, politie zoekt getuigen

17 juni 2021 - Woensdagavond hebben twee jongens geprobeerd om een andere jongen te beroven bij het station in Alphen aan den Rijn. Het slachtoffer wist te voorkomen dat er iets werd buitgemaakt. De politie is op zoek naar getuigen van het incident.

Lees verder...


ANWB-winkel in Alphen wordt verbouwd, klanten worden week lang omgeleid

17 juni 2021 - De ANWB-winkel in de Van Mandersloostraat wordt over enkele dagen compleet verbouwd. Van zondag 20 tot en met vrijdag 25 juni is de winkel gesloten.

Lees verder...


Nieuwe viswinkel in het centrum van Alphen aan den Rijn: Tonny’s Verse Vis

16 juni 2021 - Binnenkort opent er een nieuwe viswinkel in het centrum van Alphen aan den Rijn. Tonny's Verse Vis moet in juli van start gaan in de Julianastraat, naast brasserie De Alphense Burgemeester.

Lees verder...


Aanval op wereldrecords indoorskiën en -snowboarden in Alphen tegen kinderkanker

16 juni 2021 - Ski & Snowboard Xperience (S2X) gaat op 21 en 22 augustus proberen het wereldrecord indoorskiën te verbreken.

Lees verder...


Alphens Nieuwsblad en Gouwe Koerier verkocht aan nieuwe eigenaar

16 juni 2021 - Het Alphens Nieuwsblad en de Gouwe Koerier komen in handen van een andere uitgeverij. DPG Media verkoopt beide huis-aan-huis bladen aan het Noord-Hollandse Rodi Media.

Lees verder...


Aantal treinen Alphen - Leiden pas in september op niveau voor corona

16 juni 2021 - 98 procent van de dienstregeling van de NS in Nederland rijdt sinds deze week weer volgens het schema van voor de coronapandemie. De treinlijn Alphen aan den Rijn - Leiden behoort echter tot die 2 procent waar dat niet het geval is.

Lees verder...


Transfermarkt gesloten: alle overschrijvingen in amateurvoetbal op een rij

16 juni 2021 - Woensdag om 00.00 uur sloot de transfermarkt in het Nederlandse amateurvoetbal. Op de laatste dagen voor het verstrijken van de deadline is nog een handvol verrassende overschrijvingen te noteren.

Lees verder...


ARC slaat nog toe op slotavond transfermarkt met speler Ter Leede

16 juni 2021 - Op het laatste moment heeft ARC zich weten te versterken met Yassin Kaabouni. De buitenspeler van Ter Leede is op de laatste avond voor de transferdeadline vastgelegd door ARC.

Lees verder...


Meer dan helft inwoners gemeente Alphen gevaccineerd tegen corona

15 juni 2021 - Ruim 52 procent van de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn is sinds afgelopen week gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat heeft de GGD dinsdag bekendgemaakt. Het gaat om 58.634 burgers.

Lees verder...


Vanaf deze winter luchthal op kunstgrasveld hockeyclub voor zaalhockey

15 juni 2021 - Hockeyclub Alphen (HCA) gaat een luchthal aanschaffen om vanaf aankomende winter zaalhockeywedstrijden te kunnen spelen op het eigen complex.

Lees verder...


Wethouder wil elektrische bussen door centrum in plaats van busverbod

15 juni 2021 - Elektrische bussen, een slag kleiner dan de huidige stadsbussen van Arriva, moeten in de toekomst door het centrum van Alphen aan den Rijn gaan rijden.

Lees verder...


Brand in straalcabine zet bedrijfsloods poedercoatingbedrijf vol rook

15 juni 2021 - In een bedrijfsloods van Multinal Group uit Alphen aan den Rijn woedt dinsdag brand. De opslag staat vol rook nadat in een straalcabine brand is ontstaan.

Lees verder...


Hoofdredacteur Michel la Faille verruilt Studio Alphen voor Omroep West

15 juni 2021 - Michel la Faille stopt aan het einde van deze maand als hoofdredacteur van Studio Alphen, de lokale publieke omroep van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Lees verder...


‘Beste reizigers’ klinkt voortaan met andere stem, station Boskoop Snijdelwijk heeft primeur

15 juni 2021 - De omroepstem op treinstations in Nederland gaat veranderen. Stemactrice Karin van As neemt na 25 jaar het stokje over van Tuffie Vos, de huidige stem op alle stations.

Lees verder...


3,5 jaar cel geëist tegen overvallers Hoogvliet-supermarkt in Boskoop

15 juni 2021 - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft drieënhalf jaar gevangenisstraf geëist tegen twee mannen die in januari de Hoogvliet-supermarkt in het centrum van Boskoop hebben overvallen. De 22-jarige M.L. uit Den Haag en 26-jarige M.W. uit Delft bekenden maandag aan de rechter de overval te hebben gepleegd. Dat meldt AD Groene Hart.

Lees verder...


Ook kinderboerderij in Bospark weer dagelijks geopend

15 juni 2021 - De kinderboerderij in het Alphense Bospark is sinds maandag weer dagelijks geopend. Van maandag tot en met zaterdag kunnen bezoekers er tussen 14.00 en 16.00 uur terecht.

Lees verder...


Logistiek centrum van Hoogvliet volledig verhuisd uit Alphen aan den Rijn

14 juni 2021 - De reusachtige letters van supermarktketen Hoogvliet zijn verdwenen van het pand aan de Eikenlaan in Alphen aan den Rijn. Alle logistieke activiteiten van het bedrijf vinden inmiddels plaats in het nieuwe service- en distributiecentrum in Bleiswijk.

Lees verder...


Studio Alphen Politiek: arbeidsmigranten, gemeenteraadsverkiezingen

14 juni 2021 - Wat is het belangrijkste politieke nieuws van afgelopen week? Dat komt elke week voorbij in de Studio Alphen Politiek Podcast.

Lees verder...


Anouk Noordermeer voorgedragen als lijsttrekker VVD: ‘Heel eervol’

14 juni 2021 - Anouk Noordermeer wordt door het regiobestuur van de VVD voorgedragen als kandidaat-lijsttrekker voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Tijdens de algemene ledenvergadering zullen de leden formeel beslissen over haar voordracht.

Lees verder...


Rapper Jonna Fraser naar Wet ‘n Wild Beachfestival

14 juni 2021 - Jonna Fraser is de eerste grote artiest die komt optreden op het Wet 'n Wild Beachfestival in Alphen aan den Rijn.

Lees verder...


Actief Rijnwoude helpt ouderen en arme gezinnen aan een leuke zomer

14 juni 2021 - Stichting Actief Rijnwoude zet zich in om inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn een leuke zomer te bieden, nu het coronavirus steeds verder wordt verdrongen. Gezinnen die het financieel minder breed hebben en ouderen kunnen eropuit in eigen gemeente.

Lees verder...


Oldtimerdag voor tweede jaar op rij afgelast vanwege corona

14 juni 2021 - De oldtimerdag in Alphen aan den Rijn gaat dit jaar niet door. De organisatie laat in een reactie weten dat de coronamaatregelen het onmogelijk maken om het autofestijn in tradtionele te organiseren.

Lees verder...


Kettingbotsing op Albert Schweitzerbrug, weg afgesloten

14 juni 2021 - Vier auto's zijn maandag op elkaar gebotst op de Albert Schweitzerbrug in Alphen aan den Rijn. Volgens een woordvoerder van de politie is tenminste één inzittende gewond geraakt.

Lees verder...


Waarschuwing blauwalgen T-steiger Zegerplas ingetrokken

14 juni 2021 - De omgevingsdienst heeft maandag de waarschuwing voor blauwalgen ingetrokken bij de zuidoever van de Zegerplas, in Alphen aan den Rijn beter bekend als de t-steiger.

Lees verder...


Keuken Kampioen Divisie-speler Telstar naar Alphense Boys

14 juni 2021 - Sami Haouam komt de aanvalslinie van Alphense Boys versterken volgend seizoen. De tweebenige speler komt over van Telstar.

Lees verder...


Coronabesmettingen meer dan gehalveerd, stijging ziekenhuiscijfers

14 juni 2021 - Het aantal nieuwe coronabesmettingen is afgelopen week meer dan gehalveerd. 43 inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn testten positief op het coronavirus.

Lees verder...


Actually Saturday: K-Liber en Toer voor Spieren

13 juni 2021 - Actually Saturday is tijdelijk terug op de radio. Tot aan de zomervakantie presenteert Peter Trimp met wisselende sidekicks het satirische nieuwsprogramma op Studio Alphen.

Lees verder...


‘Alphens’ K-Liber brengt EK-nummer uit: ‘Na groepsfase gaat gevoel ontstaan dat Nederland kampioen wordt’

13 juni 2021 - Aan de vooravond van het Europees kampioenschap voetbal is een EK-nummer met een Alphens tintje uitgebracht: We Worden Kampioenen! van Benny Beenham, K-Liber en FinsyTwinzz.

Lees verder...


Vermiste jongen (14) uit Alphen aan den Rijn is weer terecht

12 juni 2021 - De 14-jarige jongen die sinds donderdag 10 juni werd vermist vanuit Alphen aan den Rijn is weer terecht. Dat meldt de politie.

Lees verder...


Kerkdienst Maranathakerk zondag vanaf 10.00 uur live op televisie

12 juni 2021 - Sinds het begin van de coronapandemie zendt Studio Alphen iedere zondag een kerkdienst live uit op televisie. Deze week: de Maranathakerk in Alphen aan den Rijn.

Lees verder...


Wat moeten belangrijkste thema’s zijn bij gemeenteraadsverkiezingen in 2022? ChristenUnie en PvdA aan het woord

12 juni 2021 - Volgend jaar maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De verkiezingsprogramma's, die schrijven de meeste politieke partijen dit voorjaar. In een serie radio-interviews vertellen de huidige fractievoorzitters in de gemeenteraad wat zij vinden dat de belangrijkste verkiezingsthema's zouden moeten gaan worden.

Lees verder...


Yuri Szeles vertrekt als waterpolocoach AZC Alphen

12 juni 2021 - Yuri Szeles stopt als trainer-coach van AZC Alphen. De Hongaar wil meer tijd besteden aan zijn familie en kledingbedrijf.

Lees verder...


Vrouw van 71 vermist in Alphen, bel 112 als je haar denkt te zien

12 juni 2021 - De politie is een zoektocht gestart naar een 71-jarige vrouw die vermist wordt. De dame is voor het laatst gezien aan het Copepad in Alphen aan den Rijn.

Lees verder...


Kensington in 2022 naar Zomerspektakel aan het Meer

12 juni 2021 - Kensington is de eerste headliner voor de vrijdagavond van het Zomerspektakel aan het Meer in 2022. De organisatie heeft dat zaterdag bekendgemaakt. Het wordt de derde keer dat de rockband zijn opwachting maakt in Alphen aan den Rijn.

Lees verder...


N11 Alphen - Zoeterwoude dit weekend in beide richtingen dicht

12 juni 2021 - Het is weer het moment om de N11 in beide richtingen af te sluiten. Eens per halfjaar gebeurt dat twee weekenden achter elkaar om alle geclusterde wegwerkzaamheden uit te voeren.

Lees verder...


Alphen loopt warm voor EK voetbal: straten kleuren volledig oranje

11 juni 2021 - De oranjekoorts breekt doorgaans al ver voor een groot voetbaltoernooi los in Nederland. Dit jaar lijkt het wat later op gang te komen, maar inmiddels kleuren ook veel straten in de gemeente Alphen aan den Rijn compleet oranje. Vrijdagavond breekt het Europees kampioenschap voetbal los.

Lees verder...


Jos Brink Innovatieprijs voor Alphense Naomie Pieter: ‘Ik ben daar heel trots op’

11 juni 2021 - De Jos Brink Innovatieprijs is onlangs uitgereikt aan de in Alphen aan den Rijn geboren Naomie Pieter. Iedere twee jaar wordt de prijs uitgereikt aan personen, instellingen of groepen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de verbetering van acceptatie en veiligheid van lhbti in de samenleving.

Lees verder...


Eerste twintigers kunnen afspraak voor coronavaccinatie inplannen

11 juni 2021 - De eerste twintigers kunnen een afspraak inplannen voor een coronavaccinatie. Sinds vrijdagochtend is het mogelijk voor mensen die geboren zijn in 1991 om een afspraak te maken.

Lees verder...


Burgemeester Visserpark beoogde locatie kermis jaarmarkt: ‘Voorbereidingen gestart’

11 juni 2021 - De jaarmarktkermis verhuist als het aan de gemeente ligt van het Aarplein naar het Burgemeester Visserpark. Vanwege de bouw van nieuwe woningen aan de Lage Zijde kan de kermis in september niet op de traditionele plek opgesteld worden.

Lees verder...


Madi (Alphense Boys) vindt nieuwe club voor volgend seizoen

11 juni 2021 - Rachad Madi heeft in Velsen een nieuwe voetbalclub voor volgend seizoen gevonden. De flankaanvaller annex aanvallende middenvelder had al aangekondigd na één seizoen te vertrekken bij Alphense Boys.

Lees verder...


Tess Merlot presenteert eindelijk uitgesteld debuutalbum: ‘Alles gewoon opgeschoven’

10 juni 2021 - Midden in de zomer gaat het gebeuren: Tess Merlot presenteert haar debuutalbum met Franse chansons. Dat doet Tess van der Zwet eind juli met twee optredens in de Nieuwe Kerk in Den Haag.

Lees verder...


Op plein oude basisschool staat nu brandweerkazerne Zwammerdam

10 juni 2021 - De brandweerkazerne in Zwammerdam is verhuisd naar de voormalige basisschool De Zwanenburcht. Daar huist het Damse brandweerteam tijdelijk totdat de nieuwbouw gereed is.

Lees verder...


Voorzittersduo AVV Alphen treedt af, Peter Harting opvolger

10 juni 2021 - Cindy van Baarle en Henk Wille, de twee voorzitters van AVV Alphen, treden aan het einde van deze maand af. Peter Harting is de beoogde nieuwe voorman van de Alphense voetbalvereniging.

Lees verder...


Ophaalbrug afgesloten, Aarlanderveen moet 12 dagen omrijden

10 juni 2021 - De ophaalbrug op de Stationsweg in Aarlanderveen is van 12 tot en met 23 juli afgesloten vanwege onderhoud. Automobilisten moeten gedurende die periode omrijden via de provincialeweg.

Lees verder...


Geslaagd? Maak een foto en kom op televisie!

10 juni 2021 - Voor veel eindexamenleerlingen is het donderdag flink nagelbijten. Vandaag komt het verlossende telefoontje van school met de uitslag van hun eindexamens.

Lees verder...


ARC ziet doelman alsnog vertrekken, naar RCL

10 juni 2021 - Joe van Heusden neemt afscheid van ARC. De doelman had aanvankelijk aangegeven nog een jaar bij de Racing te blijven, maar is ingegaan op het aanbod van RCL.

Lees verder...


Auto te water in Aarkanaal: omstanders redden bestuurder

10 juni 2021 - Donderdagochtend is een auto te water geraakt langs de Westkanaalweg in Alphen aan den Rijn. De bestuurder van het voertuig is door omstanders en brandweerlieden uit het water gehaald.

Lees verder...


De Hazelaar decor uitreiking Nationale Vrijwilligersprijzen

10 juni 2021 - De Nationale Vrijwilligersprijzen worden donderdag uitgereikt. Dit jaar gebeurt dat vanuit zwembad De Hazelaar in Hazerswoude-Dorp.

Lees verder...


Mensen in bijstand krijgen vrijstelling van giften tot 1200 euro

10 juni 2021 - Wie in de gemeente Alphen aan den Rijn woont en in de bijstand zit, krijgt een vrijstelling van giften tot 1200 euro. De gemeenteraad heeft dat tijdens de gemeenteraadsvergadering unaniem besloten na een door de SP ingediende motie.

Lees verder...


Line-up festivalweekend Zomerspektakel - Oktoberfeesten bekend: René le Blanc naar Alphen

09 juni 2021 - René le Blanc gaat zijn debuut maken op een Alphens festival. De populaire zanger van het televisieprogramma Ik geloof in mij van SBS6 is geboekt door de Alphense Oktoberfeesten.

Lees verder...


Negatief zwemadvies strand Zegerplas ingetrokken

09 juni 2021 - Het negatieve zwemadvies voor een deel van de Zegerplas is woensdag ingetrokken door de omgevingsdienst.

Lees verder...


Nieuwe Sloot blijft maanden langer vaccinatielocatie dan was afgesproken

09 juni 2021 - De tennishallen van Nieuwe Sloot blijven in ieder geval tot het einde van dit jaar dienst doen als vaccinatielocatie in Alphen aan den Rijn. De gemeente heeft het contract met GGD Hollands Midden verlengd tot en met december.

Lees verder...


D66 wil met Gert van den Ham als lijsttrekker terug coalitie in: ‘Aan bestuurstafel zitten’

09 juni 2021 - Gert van den Ham gaat de kandidatenlijst aanvoeren van D66 bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. De huidige fractievoorzitter wordt lijsttrekker. Zijn grote doel is om D66 terug in de coalitie te krijgen.

Lees verder...


Terrassen aan Lage Zijde en rest van gemeente vanaf juli tot 00.30 uur open

09 juni 2021 - De proefperiode om de terrassen in beide delen van het centrum van Alphen aan den Rijn tot even laat open te houden, start in juli. Gedurende drie maanden mogen de ondernemers aan de Lage Zijde tot 00.30 uur openblijven.

Lees verder...


Zet maar in de agenda: Wet ‘n Wild Beachfestival op 7 augustus

09 juni 2021 - De seinen staan op groen voor het Wet 'n Wild Beachfestival op zaterdag 7 augustus in Alphen aan den Rijn. Evenals Vrij & Blij (juli) en het Zomerspektakel aan het Meer (september) krijgt ook dit openluchtmuziekfestival van Alphen toestemming van de gemeente.

Lees verder...


Cameraman Aard (36) filmt wedstrijden EK voetbal: ‘Droom die uitkomt’

09 juni 2021 - Het moment dat het Nederlands Elftal zondag in de spelerstunnel staat om het veld van de Johan Cruijff ArenA op te lopen voor de wedstrijd tegen Oekraïne, zal voor veel Nederlanders hét moment zijn dat het Europees kampioenschap voetbal echt gaat leven. Maar wist je dat juist dat specifieke videoshot wordt gemaakt door een Alphenaar?

Lees verder...


Alphense Boys in diepe rouw door dood van Bright Ampong (31): ‘Hoe kan dit nou?’

08 juni 2021 - Het onverwachte overlijden van Bright Ampong (31) is keihard binnengekomen bij voetbalclub Alphense Boys. Ook voormalig teamgenoten en trainers reageren geëmotioneerd. 'Hij was een goudeerlijke jongen. Een pracht van een mens', vertelt zijn goede vriend Abbes Rahmoune met betraande ogen. 'Ongelofelijk.'

Lees verder...


Week na explosie woning Stoelmatter, toedracht nog onduidelijk

08 juni 2021 - Een week nadat een explosief door de brievenbus van een huis aan de Stoelmatter in Alphen aan den Rijn werd geduwd en ontplofte, wil de politie nog steeds vrijwel niets zeggen over de toedracht.

Lees verder...


Osama Rashid strijkt neer in Verenigde Arabische Emiraten

08 juni 2021 - Osama Rashid heeft in Khor Fakkan Club een nieuwe werkgever gevonden. De oud-voetballer van Alphense Boys gaat volgend seizoen in de Verenigde Arabische Emiraten spelen. Tot voor kort kwam Rashid nog uit voor het Turkse Gaziantep.

Lees verder...


Ruim 50.000 gemeentegenoten gevaccineerd tegen coronavirus

08 juni 2021 - De 50.000ste inwoner van de gemeente Alphen aan den Rijn is afgelopen week ingeënt tegen het coronavirus. De teller staat tot en met zondag op 50.270.

Lees verder...


Carnavalsoptocht in Boskoop komt met Lego-variant

08 juni 2021 - Carnaval in Boskoop wordt uitgebreid met een miniatuuroptocht gemaakt van Lego-steentjes. Ook Boskoop zelf, mogelijk inclusief hefbrug, wordt nagebootst met speelgoed.

Lees verder...


Steenbeek stopt met korfballen: ‘18 mooie jaren bij Tempo’

08 juni 2021 - Martin Steenbeek (35) houdt het voor gezien als topkorfballer. De oudste van de drie Steenbeek-broers in het vlaggenschip van Tempo stopt.

Lees verder...


Auto van bruidspaar leeggeroofd tijdens huwelijksnacht in Alphen aan den Rijn

07 juni 2021 - Esther van Zetten kan er nog steeds niet bij: terwijl ze afgelopen vrijdag genoot van de mooiste dag van haar leven, werd haar auto tijdens de huwelijksnacht opengebroken en leeggehaald. Het gastenboek van de bruiloft, cadeaus, het koffertje waar de trouwringen voor de bruiloft in zaten: het werd allemaal meegenomen.

Lees verder...


Studio Alphen Politiek: bijstand, nieuw raadslid en meer

07 juni 2021 - Wat is het belangrijkste politieke nieuws van afgelopen week? Dat komt elke week voorbij in de Studio Alphen Politiek Podcast.

Lees verder...


Nieuwe stap in openingsplan genomen, Nederland officieel uit de lockdown

07 juni 2021 - Afgelopen zaterdag is een nieuwe stap in het openingsplan van de regering ingegaan. Daarmee is Nederland officieel uit de lockdown. Verschillende coronamaatregelen werden verder versoepeld, waardoor onder andere bioscopen de deuren weer mogen openen voor bezoekers.

Lees verder...


80-jarige Wil Verschuur voor zevende keer lijsttrekker: ‘Of ik moet naar mijn houten pyjama’

07 juni 2021 - Ondanks haar 80-jarige leeftijd heeft Wil Verschuur de ambitie om opnieuw vier jaar plaats te nemen in de gemeenteraad. Aankomende maart is het Alphense raadslid voor de zevende keer lijsstrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Lees verder...


Meisje (13) vermist vanaf Jacoba van Beierenstraat in Alphen aan den Rijn

07 juni 2021 - Maandagmiddag wordt een 13-jarig meisje vermist vanaf de Jacoba van Beierenstraat in Alphen aan den Rijn. Via Burgernet worden Alphenaren opgeroepen om uit te kijken naar het meisje.

Lees verder...


Alphense Boys-voetballer Bright Ampong (31) overleden

07 juni 2021 - Alphense Boys rouwt: eerste elftal-speler Bright Ampong is op 31-jarige leeftijd overleden. 'We kunnen het niet bevatten', reageert Gerard Haverkamp, bestuurslid van Alphense Boys.

Lees verder...


Chaos op vaccinatielocaties door mensen die stempel willen in gele boekje

07 juni 2021 - GGD Hollands Midden roept iedereen op om niet naar een vaccinatielocatie te gaan voor een stempel in hun vaccinatieboekje. 'Het is ongelofelijk druk op de vaccinatielocaties en mensen die voor een stempel komen lopen in de weg en frustreren het vaccinatieproces.'

Lees verder...


Positief advies voordracht Limes voor Werelderfgoedlijst UNESCO

07 juni 2021 - De Neder-Germaanse Limes is weer een stap dichter bij een plek op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Lees verder...


Coronacijfers dalen voor zesde week op rij in gemeente Alphen

07 juni 2021 - Voor de zesde week op rij is het aantal nieuwe coronabesmettingen gedaald in de gemeente Alphen aan den Rijn. 93 mensen testten positief op het coronavirus, een week eerder waren dat er 105.

Lees verder...


1/444 |  1 2 3 >  Last ›