12 nieuwe appartementen op plek oude brandweerkazerne Zwammerdam

Foto: Ben Kraan Architecten

ZWAMMERDAM - Er gaat een nieuw appartementengebouw met twaalf woningen gebouwd worden aan de Molenstraat in Zwammerdam. Om het bouwplan mogelijk te maken, verkoopt de gemeente Alphen aan den Rijn het aangrenzende perceel aan de Vosholstraat. Daar staat de voormalige brandweerkazerne van het dorp.

Het gebouw bestaat uit twee delen met drie woonlagen, die aan elkaar verbonden zijn door een trappenhuis en lift. De ontwikkelaar wil acht koopappartementen en 4 sociale huurappartementen realiseren. Zowel aan de voor- als achterkant van het pand worden parkeerplaatsen aangelegd. De oude brandweerkazerne en de bedrijfsgebouwen aan de Molenstraat 27 worden gesloopt.

Als alles volgens planning verloopt, zijn alle benodigde vergunningen in 2022 geregeld. In datzelfde jaar moet begonnen worden met de bouw van de appartementen.

Woningen aan de Vinkebuurt

Op de percelen van Vinkebuurt 116 en 118 worden drie nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Daar staan nu leegstaande bedrijfsgebouwen en een verouderde woning. Dit ontwerpbestemmingsplan ligt zes weken ter inzage. Daarna is het aan de gemeenteraad om hier een definitief besluit over te nemen.