13 coronadoden in week tijd gemeld in gemeente Alphen aan den Rijn

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Afgelopen week zijn 13 coronasterfgevallen gemeld in de gemeente Alphen aan den Rijn. Dat blijkt uit de weekcijfers van GGD Hollands Midden. Dat aantal is opmerkelijk, omdat in de afgelopen maanden steeds geen of enkele coronasterfgevallen werden gemeld.

Het is onduidelijk waar die piek in het aantal sterfgevallen vandaan komt. Gaat het om inwoners die recent zijn overleden, of is er bijvoorbeeld sprake van een inhaaleffect waarbij gegevens over een langer periode nu pas zijn ingevoerd?

Navraag bij GGD Hollands Midden levert niets op, zij verwijzen naar het RIVM die de gegevens aanlevert. Een woordvoerder van het RIVM geeft aan ook geen verklaring te kunnen geven, omdat het 'te lokaal' is. Verder meldt een woordvoerder van de gemeente Alphen aan den Rijn ook niet meer informatie te hebben.

Coronabesmettingen nemen toe

Afgelopen week testten 717 inwoners positief op het coronavirus, een week eerder werden 482 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Het aantal ziekenhuisopnames nam ook toe. Vorige week zijn zeven mensen opgenomen in het ziekenhuis, een week eerder meldde de GGD twee nieuwe ziekenhuisopnames.

In de gehele regio Hollands Midden testten afgelopen week 4826 mensen positief op het coronavirus, een week eerder waren dat er 3826. Vorige week zijn 45 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld, een week eerder 43. Het aantal geregistreerde sterfgevallen kwam vorige week neer op 16, een week eerder werden er 10 geregistreerd.