16-jarig waterpolotalent debuteert voor winnend AZC Alphen

Foto: Joost van Steen (Joostvansteen.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Hij is pas zestien jaar, maar maakte zondagavond zijn debuut in de hoofdmacht van AZC Alphen: Lars Pannebakker mocht tegen De Ham in de laatste periode invallen. 'Het was fysiek zwaar en het spel gaat een stuk sneller', vertelde de nog enigszins beduusde poloër na afloop. 'Ik was heel erg verrast dat ik bij de selectie zat en ik vind dat ik het goed gedaan heb in deze wedstrijd.' Ook reservedoelman Mark van der Heijden kreeg speelminuten in het slotkwart.

En dat kon prima, want AZC stond op een riante voorsprong (13-4) tegen De Ham dat onder leiding staat van oud-AZC'er Joachim de Ruijsscher. AZC schoot uit de startblokken en beëindigde de eerste periode met een 6-1 voorsprong. De ruststand was 11-3, de eindstand 16-7. 'Ons beleid is dat jongens uit het tweede die het goed doen, in aanmerking komen om in het eerste te spelen', licht AZC-coach Hans van Zeeland het debuut van Pannebakker toe. 'Het team dat in het water ligt wordt steeds meer Alphens.'

Zaterdagavond speelde AZC in Nijverdal tegen Het Ravijn en won verrassend eenvoudig met 8-14 van hun angstgegner. De Alphenaren klimmen naar de vierde plek in de eredivisie. 'Voor deze resultaten dit weekend had ik van te voren zeker getekend. Maar het meest blij ben ik met het vertoonde spel. We spelen gedreven maar met ons verstand', blikt Van Zeeland terug. Volgend weekend speelt AZC de streekderby tegen ZVL-1886 uit Leiden.

Periodestanden AZC Alphen - De Ham 16-7 (6-1, 5-2, 2-1, 3-3). Doelpunten AZC: Claudio Brancatello (5x), Jacopo Mandolini (3x), Nicola Pavlicivic (2x), Sven Schoonderwoerd (2x), Adam Maklari (2x), Laszlo Nagy, Goran Blazevic.

Hieronder kun je de radio-interviews met Lars Pannebakker, Hans van Zeeland, Jacopo Mandolini, Goran Blazevic (allen AZC) en Joachim de Ruijsscher (De Ham) terugluisteren.